Idag blir det kanske att köpa lite mer Novo Nordisk då bolaget nyligen rapporterade (07:30) för andra kvartalet 2018. Siffrorna såg väl inte allt för glädjande ut och det ska bli spännande att ser hur marknaden tar den här rapporten.

Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 12.204 danska kronor. Det kan jämföras med samma kvartal tidigare år då rörelseresultatet var 13.386. Analytikerna hade förväntat sig ca 100 miljoner mer.

Försäljningen inom diabetesvård och fetma minskade med 4% i DDK men steg 5% räknat i lokal valuta.

Novo Nordisk är ledande inom diabetesläkemedel och Danska börsens största bolag. Jag äger Novo Nordisk i mitt KF då det dras källskatt på utdelningen.

Själv tycker jag att Novo är ett stabilt bolag som i snitt givit 18.33% i årlig avkastning till aktieägarna sedan 1987. Uträkningen är gjort med återinvesterad utdelning. Utdelningshistoriken är dessutom också bra med fin tillväxt under många år:

Bolaget har sin ex-dag den 17:e augusti 2018, vilket då innebär att du måste handla aktien innan dess för att ta del av utdelningen som kommer den 21:a augusti.

Om bolaget sticker iväg neråt idag kl 09:00 då Köpenhamnsbörsen öppnar så kommer jag nog passa på, men inget är skrivet i sten ännu.

Det som jag själv kan tycka är negativt är att bolagets direktavkastning enbart legat på i snitt 1,61% de senaste 5 åren. Jag ser helst en högre direktavkastning.

Äger du också Novo Nordisk?

 

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x