Minns ni att jag skrev om GAIN tidigare i veckan? Månadsutdelaren som investerar i små- och medelstora bolag. Där och då var jag osäker på när bolaget skulle annonsera sin utdelning och hur mycket det skulle bli men nu har vi svaret.

I Gladstone utdelning 2021 gick jag igenom farorna men också styrkorna som jag ser i Gladstone Investment. Det tråkiga var att bolaget kom med färsk utdelningsinformation bara några timmar efter det att jag publicerade inlägget. Det var glädjande besked för utdelningsinvesterarna.

I denna meddelar man oförändrad utdelning för april, maj och juni. Det var lite som jag tidigare trott med andra ord. $0.07 kommer du få varje månad. Vad jag däremot är mycket förvånad över var den extrautdelning som bolaget väljer att ge.

Tidigare år har det varit lite av en grej för GAIN att ge en extrautdelning med 2020 blev det ingen. Själv tänkte jag att man skulle fortsätta hålla inne då GAIN haft problem med att täcka upp den utdelning man ger ut. Intäkterna från investeringsverksamheten har varit mycket lägre och det här är aldrig bra om det pågår länge.

EDIT! Tydligen verkar det vara så att bolaget visst gjorde en extrautdelning på $0,09 2020, något som inte syns direkt på deras IR sida om alla utdelningar

Bolaget själva ger ingen jättetydlig bild kring varför:

The Company will also pay a supplemental distribution of $0.06 per share to holders of its common stock in June 2021. The board of directors will continue to evaluate the amount and timing of any additional, semi-annual, supplemental distributions in future periods.

Det enda jag kan komma på är som jag skrev tidigare, nämligen att man nu börjar se utdelningar ticka in från underliggande bolag. Kanske är det som i Sverige att de bolag som inte lämnat någon utdelning 2020 lämnar extra i år.

En tanke jag har själv är nu att byta ut Disney mot GAIN. Disney är ändå en väldigt liten del av portföljen och jag känner inget sug att köpa mer där nu. GAIN har visat styrka och här har du fått en kombination av hög utdelning och hög totalavkastning.

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x