När jag var liten såg jag Aladdin på BIO. Det var en fantastisk film som fängslade mig och än idag kan jag finna mig själv framför den filmen med några års mellanrum. Nu återskapar Disney min favorit, och självklart ska jag se till att lösa biljett för att också sponsra mitt aktiebolag.

Än så länge har vi inte allt för mycket info om filmen men det har släppts en teaser som ser ut såhär:

Bara det här lilla gör så det vattnas i ögonen på mig. Tror det kommer bli en höjdare och kanske till och med en succé.Den blir nog mer populär än Star Wars: Solo i alla fall.

Disney och Twenty-First Century Fox har meddelat att de inte längre är intresserade av Sky. De ägde sedan tidigare 39% men nu kommer det tydligen säljas till Comcast. Sky plc är ett företag som sänder television via satellit till Storbritannien och Irland (tjänsten Sky Digital) och som även äger ett flertal tv-kanaler.

Tidigare var det ju sagt att Disney ville äga hela Sky. Nu när det inte blev så är det nog ett smart drag att göra sig av med det man har och fokusera på annat. Det händer så galet mycket spännande inom bolaget så att det ibland är svårt att hänga med.

Jag vet att många av mina läsare äger Disney till sina barn, och det är nog inte alls ett dumt val. Bolaget passar utmärkt i en utdelningsportfölj och har höjt utdelningen många år i rad nu.

 

Det som dock är tråkigt med Disney som utdelningsbolag är att direktavkastningen enbart ligger på 1,5% idag. De senaste 4 åren har direktavkastningen enbart varit 1,62%. Du får också betala Källskatt för utdelningen, så det blir inte mycket att återinvestera direkt.

MEN! Det vi ska komma ihåg är att Disney enbart delar ut ca 21,98% av sin vinst. Därigenom har man alltså mycket krut till att själv växa.

Kursen har tagit lite stryk nu med den allmänna nedgången, så kanske är det läge att köpa in sig lite extra just nu.

Är du intresserad av Disney som bolag i din portfölj?

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x