Det var kanske ingen som tvivlat på att spelbolaget Kindred skulle sänka sin utdelning för räkenskapsåret 2019. Sänkningen var däremot större än vad analytikerna trott och den nya utdelningen landar på 0,176 pund mot 0,496 pund året innan.

Jag har alltid tyckt att spelbranschen är ett rätt osäkert kort blandat med extrem politisk risk. Däremot valde jag att gå in i Kindred för en tid sedan då jag trodde på deras kvalité jämfört med andra inom samma sektor. Min tes var att jag köpte ett bolag med hög kvalité i en bransch som låg ner.

Vill man ta ett bet i Kindred så hänger mycket på att deras satsningar i USA nu kommer bära frukt. Det positiva är väl att man försöker göra stora förändringar, precis som H&M gjorde under den tid då marknaden ratade bolaget.

Läser man artiklar så är det många analytiker som tror på en vändning, men det där ska man alltid ta med en nypa salt. Det bästa är alltid att köpa styrka och inte svaghet men samtidigt vill man vara girig när andra är rädd.

”Vi hade också det första hela kvartalet med verksamhet i de lokalt reglerade amerikanska delstaterna New Jersey och Pennsylvania. Det var förväntat att de första månaderna i USA skulle ge en förlust, vilket är helt i linje med Kindreds erfarenhet av lanseringar på andra nya marknader.”, Henrik Tjärnström CEO Kindred

Henrik Tjärnström, CEO Kindred Group

 

Det Henrik säger är att man förväntar sig att 2020 kommer vara ett förbättrat år. Om det här blir vändningen eller ej kan jag omöjligt veta men jag ligger kvar med den lilla post som jag äger i Kindred.

Något som talar för bolaget är att Henrik köpt på sig rejäla mängder med aktier långt ovanför de nivåer som vi ser idag. Det finns flera anledningar att sälja aktier, men bara en anledning att köpa.

Vill man lyssna på Henrik och vad han ser på 2020 kan man titta på intervjun som nyligen publicerats på DI (gratis)

Kindred kommer från mycket grönare betesmarker än vad vi ser idag. Bolaget har tidigare gjort rätt val som drivit på och förbättrat deras resultat och därigenom gjort att man kunnat höja utdelningen år efter år:

 

Vad säger ni läsare? Har ni helt lämnat spelbranschen eller har ni något innehav inom sektorn?

 

25
0
Kommentera gärna :)x
()
x