I fredags tog Johnson & Johnson’s aktie en smäll som var den hårdaste på 10 månader för bolaget. Deras aktie var ner 6,21% när den amerikanska börsen stängde kl 22.00 svensk tid. Hur gör jag nu?

Det som hände i väldigt korta drag var att JnJ frivilligt återkallade ett parti av deras barnpuder efter minimalt spår av det cancerframkallande ämnet asbest. Det här testet gjordes av U.S. Food and Drug Administration (FDA) där man hittat spår av 0.00002% asbest i en flaska som sålts via en ej namngivet onlinehandel.

Genast efter den här händelsen har bolaget inlett en noggrann och grundlig utredning kring frågan och arbetar nu med FDA för att säkerställa giltigheten av testresultaten.

I det här tidiga stadiet kan bolaget inte bekräfta om den testade enheten av barnpudret var äkta eller förfalskad. Man kan även inte bekräfta om den testade produkten var förseglad eller om kors-föroreningar kom från en annan produkt.

En rejäl Cliffhanger med andra ord.

 

Tilliten till bolaget

Det som självklart svider hårdast är att tilliten skaver i ett fall som detta. Det tar årtionden för ett bolag att bygga upp en fin tillit, men denna kan sedan utraderas inom loppet på några minuter.

Själv har jag inte räknat bort bolaget ännu. Jag tycker vi är i ett för tidigt skede för att dra några slutsatser alls. Med andra ord behåller jag mina aktier med tanken att köpa mer när börsen öppnar idag.

Självklart märker jag att oron bland er är stor. Det märker jag främst i takt med att frågor dyker upp kring hur jag tänkt göra. Här är det viktigt att ha sin egna analys och tanke bakom sig. Annars är det lätt att man börjar tvivla och fattar allt för snabba beslut när liknande saker sker.

Mer om Johnson & Johnson kan du läsa här.

0 0 vote
Article Rating
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x