Investor är just nu mitt största investmentbolag i portföljen. Tidigare var det Kinnevik men som många läsare vet så har jag nu avyttrat den positionen. Här är ett intressant klipp där Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, resonerar om varför Investor är hans personliga favorit.

Ett tips är faktiskt att följa ditv. På så vis får du mycket intressanta nyheter presenterade helt gratis. Annars är många artiklar på DI låsta dess värre.

En sak som jag verkligen håller med om är att Investor får en väldigt fin tillströmning av pengar (kassaflöde) från Mölnlycke som ingår i den ej börsnoterade delen. Den här kan man då använda till att vara offensiv och investera där man ser läge just nu. Att Investor består av 23% ej noterade innehav är extra intressant.

Investor handlas fortfarande till en rabatt på ca 20%. För mig känns det mer attraktivt att köpa Investor nu än t.ex. Latour där du i stället har en premie på över 20%. En premie innebär alltså att du hade fått de underliggande bolagen billigare om du köpt den vart och ett för sig.

Jag lyckades handla rätt mycket Investor i botten men tycker fortfarande att det känns köpvärt utifrån rådande läge. Själv har jag som mål att minst 20% av min portfölj ska bestå av investmentbolag.

Tänk också på att aktiekursen för investmentbolag tenderar att falla mer än underliggande i sämre tider tack vare rabatt-effekten som jag skrev om här. Är du däremot långsiktigt kan det här vara positivt om du har psyke nog att köpa mer när siffrorna blir rödare.

 

0 0 vote
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x