I förrgår var det Kavastus tweet om att äga Canabis-bolag som trendade på finanstwitter med en rejäl diskussion. Igår var det kanske min tweet om att äga H&M som fick mångas ögon dra uppmärksamhet.

  • ”Fånga inte fallande knivar”,
  • ”Köp styrkor och sälj svagheter”,

Det här är säkert begrepp som många av er inte gått miste om. Samtidigt är det många som påpekar den stora vikten av:

  • ”Köp när det gör som allra ondast”
  • ”Det är när alla andra säljer som du kan göra tidernas bästa affärer”

Att H&M varit en fallande kniv är det nog ingen som kan argumentera mot. Och är det ändå så att du ändå argumenterar mot kanske du ändrar din uppfattning när du ser denna bild:

Jag visste redan från skrivandets stund att jag ville hålla en så transparent nivå som möjligt här på bloggen. Jag vill rapportera både för- men framförallt motgångar. Jag vill visa att livet kanske inte alltid leker och jag vill få alla att inse att efter regn kommer solsken, men att regnet kan pågå mycket längre än vad man trott.

Det är kanske därför jag väljer att rapportera varje liten krona i min portfölj månad för månad.

 

Inte alla var nöjda

Jag tror ändå många tog den här tweeten positivt. Kanske är det någon där ute som också har H&M, och gläds över att se att man inte är ensam. För så kanske det är? Livet känns lite lättare om man inte är själv på en sjunkande båt.

Däremot var några som tyckte att jag var otroligt löjlig som drar ner finanstwitter genom att säga att många där bara vill visa när det går bra. Visst var det kanske dumt av mig; finanstwitter är ett makalöst tillhåll som knappast behöver ris utan bara ros. Ber om ursäkt för detta.

Men samtidigt ligger det något i det. Oftast är det så galet lätt att visa att det går bra och hur kurserna rusar, men desto svårare att visa sina brister och att man felat. Tänk dock på att det är av det sistnämnda vi lär oss mest, det är detta vi ska passa på att analysera till fullo.

Det värsta du kan göra är nog att ge upp när det går illa. Och med det menar jag inte att ge upp bolaget (för det kan vara klokt), utan att ge upp börsen överhuvudtaget.

 

Säljer jag H&M?

Mitt val har fallit på att inte sälja H&M. Det skulle kännas helt fel men troligtvis skulle jag gjort det rätta valet om jag sålt här och nu. Beundrar verkligen kollegor som Frihetsmaskinen och Petrusko som drog av plåstret relativt tidigt, det är inte lätt alla gånger.

H&M är ändå en liten del i portföljen då jag investerar i relativt många bolag. Just nu tackar jag mig själv att ha valt den strategin. Hade bolaget från start vägt 10% så hade det gjort desto ondare.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x