I augusti förra året satt jag på ett hotell och myste samtidigt som jag skrev en analys om ett bolag jag sett namnet på många gånger, men som jag där och då inte visste mycket om. Bolaget heter BlackRock och om du idag äger bolaget så är det bara att gratulera.

BlackRock (BLK) kom precis med en riktigt fet utdelningshöjning. Från $4.13 till $4.88. Det är en ökning på hela 18%.

Här vill jag också passa på att nämna att BLK höjt utdelningen väldigt många år och kikar vi hur det ser ut så blir det svårare och svårare för bolag att höja utdelningen rent procentuellt desto längre tiden går. BLK visar motsatsen och har faktiskt höjt den mer och mer de senaste åren. Nästan som en snöboll.

Det är därför jag börjar ifrågasätta vitsen att räkna ut procentuella höjningar av utdelningen. Kanske är det bättre att kika på förändringen i faktiska kronor och ören.

 

Det jag själv inte förstår är varför jag behåller ett bolag som t.ex. Disney, där vi idag inte har någon aning om när/om det blir någon form av utdelning, när det nu finns bolag likt BLK.

”Tack vare” den turbulens som varit på marknaden nu en tid så har BlackRock tillsammans med andra investmentbolag tagit rätt mycket stryk. Det gör att du idag kan handla BLK till 2,44% direktavkastning samt eventuellt ha en uppsida att se fram emot.

BlackRock aktiekurs. Bild från Seekingalpha

Det tråkiga är givetvis att det kostar ca 7 700 kr att köpa endast en aktie i BLK. Och någon aktiesplit lär vi inte få se i det här bolaget dess värre.

Jag har nyligen uppdaterat min fulla analys om BlackRock och även höjt utdelningspoängen från 3,5 till 4 av 5. Det här är nog en aktie som kommer prestera bra mycket bättre än majoriteten de kommande 5-10 åren.

BlackRock 2022 – en perfekt kandidat i utdelningsportfölj

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x