Efter solsken kommer oftast regn, eller hur var det? Nu har jag i alla fall trampat på första utdelningsminan för 2019 men med facit i handen sved det inte allt för mycket.

Början på utdelningssäsongen har varit riktigt god:

[table id=4 /]

Idag levererade Intrum sin rapport. Som mina trogna följare vet så är detta ett bolag jag tog in förra året. Bolaget pysslar med kredithantering och finansiella tjänster till företag. Mer om Intrum kan du läsa här.

Rapporten i sig var helt okej och aktien är upp över +6% i skrivandets stund. Dock väljer man att behålla utdelningen på 9.5 kr. Bolaget har en god trend att ha höjt sin utdelning under de senaste 12 åren. Självklart är det här lite tråkigt.

Men vid vidare analys är det inte så konstigt. Vinsten/aktie uppgick till 14,7 kr/aktie, vilket kan jämföras med 2017 då den låg på 14,6 kr. Inte mycket utrymme för ökning med andra ord.

Samtidigt har bolaget haft problem med kontraktförlust i Spanien, precis som VD:n uttrycker i rapporten. Det här skedde i mitten av året när jag hoppade in i bolaget.

Tycker att 2019 ser spännande ut för Intrum. Det verkar som att bolaget behöver lite av pengarna från vinsten för att fortsätta växa.

”Samtidigt ser vi en aktiv marknad i hela Europa där vår storlek och starka kassaflödesgenererande verksamhet ger oss flexibilitet att investera när tillfället är rätt, för att fortsätta växa”

Mikael Ericson, VD Intrum
Mikael Ericson, VD

Bolaget har en utdelningspolicy att dela ut 50% av vinsten. Det innebär att vi ägare får hälften av kakan samtidigt som bolaget kan fortsätta växa. Helt ok enligt mig!

Spännande dag imorgon

Imorgon får vi spänna fast oss för då kommer H&M med sin rapport. Här råder det som vanligt spridda skurar kring vad som kommer hända med utdelningen.

Hälften tror på oförändrad utdelning medan andra hälften tror på sänkt utdelning. Det är dock få som tror att bolaget kommer höja utdelningen.

AlphaValue tror till och med att utdelningen kommer att halveras. Hursomhelst kommer det bli spännande att se.

May the force be with you

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x