Jag vet att det blivit mycket snack om SBB på senare tid. Men det är ändå 300 000 aktieägares pengar det handlar om och med tanke på att SBB mest troligt är till salu nu så tillåter jag mig att orda om just det.

 

Vi börjar med ett citat som jag själv snappade upp från DITV när hela krisen för SBB precis börjat. Allt sedan dess har Ilija gått under radarn. Med tanke på dagens pressmeddelande så blir det här rätt komiskt.

Ilija Batljan, VD SBB

 

På tal om att vara under radarn så tackar SBB nej till en intervju idag, trots att det är exakt vad dessa 300 000 aktieägare behöver

 

SBB till salu?

Dagens nyhet är alltså:

att SBB beslutat att utvidga sin översyn av strategiska alternativ

som det så fint låter.

En viktig del i nyheten är att en nyemission av A-, B- eller D-aktier inte är en del av översynen. Det här stänger många luckor kring vad ”strategiska alternativ” kan innebära.

Många tror att man nu kommer sälja allt till Brookfield som tidigare tågade in starkt i SBB. Anledningen är givetvis att Brookfield redan äger mycket och att det skulle kunna vara en tydlig köpare. Kanske vill man nu skynda på processen med tanke på Vänsterns utspel tidigare förra veckan.

Tydligt är i alla fall att slutet för börsnoterade SBB och Ilija Batljan är närmre idag än i fredags.

Värt att notera är att SBB även nu nämnt att en försäljning av fastighetsbolaget är ett av huvudspåren.

Det händer mycket i skrivande stund kring SBB men det här är i alla fall det jag vet just här och nu

 

Har man försökt mörka detta?

Egentligen så går det att tyda dagens pressmeddelande på två olika sätt

  • SBB har nu äntligen kommit till insikt att bolaget befinner sig i en kris

eller

  • SBB har hela tiden haft den här insikten men försökt att dölja detta i hopp om att räntemarknaden ska förbättra sig (vilket den inte gjort ännu)

 

Skulle alternativ 2 vara det rätta så är det fruktansvärt dåligt beteende med tanke på att man leker med oerhört många aktiesparares pengar. Usch.

 

58
0
Kommentera gärna :)x
()
x