Jag har som regel att undvika bolag som handlas på Small Cap. När det kommer till eWork har jag dock gjort ett undantag. Här har jag tillsammans med 5000 andra investerare hos Avanza tagit ett bet på en högutdelare som jag tror kommer kunna prestera väl.

Idag presenterade bolaget sina siffror för det 4:e kvartalet och därmed är helåret också summerat. Ett rekordår för övrigt.

”Ework avslutade 2021 med ännu ett rekordkvartal, med högre nettoomsättning, högre
rörelseresultat och fler konsulter på uppdrag hos våra kunder än någonsin tidigare.
Ework har ytterligare förstärkt sin position på marknaden och efterfrågan på konsulttjänster
är fortsatt hög. Det är ett mycket gynnsamt läge för mig att ta över som VD och jag ser fram
emot att leda arbetet med Eworks fortsatta utveckling.”

– Karin Schreil

 

Tack vare ett fint resultat höjer man nu utdelningen till 5 kr per aktie. Som vanligt knåpade jag ihop ett litet diagram i Excel som visar vilka utdelningar som historiskt betalats ut

 

Vinsten för helåret landade på 5,68 kr/aktie. Man delar alltså ut nästan allt med andra ord. Å andra sidan har man en utdelningspolicy som säger att man ska dela ut minst 70% av vinsten så det här är inte så märkligt.

Frågan är väl vad du egentligen får när du köper eWork. Bolaget är en s.k. konsultmäklare som via sin plattform parar ihop konsulter som söker uppdrag med företag som letar kompetens, framför allt inom IT.

Dagens rapport visar klart och tydligt att man gör det man gör på helt rätt sätt. Sedan är min långsiktiga tanke att det kommer behövas mycket konsulter inom IT framöver och där har eWork en betydande roll. Det är väl kanske ingen solklar mega-trend men någon sorts framtida behov ser jag ändå.

För det bolag som ska ”köpa” en konsult blir det lättare att hitta rätt kompetens men även att överblicka och hantera bolagets alla konsulter. För konsulten är nyttan ganska självklar; det blir lättare att hitta nya uppdrag.

Räknar vi ut ett CAGR på bolagets utdelningshöjningar så är det 17,3% årligen. Riktigt fint då aktiens direktavkastning även brukar ligga mellan 4-5%.

Jag är så sjukt nöjd att jag bytte bort TietoEvry mot eWork, speciellt med den dyrare finska källskatten som nu råder. Självklart är den stora risken en avtrubbad konsultmarknad inom IT. Det tror jag däremot inte kommer hända under de åren jag har kvar till FIRE.

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x