Diös är ett fastighetsbolag som nog många investerare inte hört talas om. De inriktar sig mot fastigheter i lite nordligare delar av landet och nyligen släpptes deras årsrapport som gör att jag nu nått lite närmare mitt miljonmål.

Länk till Diös hos Avanza

Rapporten togs emot av marknaden med öppna händer och aktien är idag upp drygt 4%Sedan Diös emission har aktiekursen utvecklats fint och är sedan dess upp 23%

Det var mycket i rapporten som var positivt men en sak som jag tänkte på var uthyrningsgraden (91%), vilket givetvis är extremt viktigt för ett fastighetsbolag med hyresrätter.

”Jag är övertygad om att uthyrningsgraden kommer att stärkas ytterligare”, säger VD Knut Rost i VD-orden

Knut Rost VD Diös

 

För mig var det utdelningen som var extra intressant. Denna höjde bolaget till 2,9 kr / aktie från 2,0 kr. Det är alltså en utdelningsökning med 0,45%.Med den nya utdelningen landar direktavkastningen på 5,2%. Det är en direktavkastning som jag tycker är väldigt sund.

Knut påpekar att man vill fortsätta leverera kanonbra värde till aktieägarna och att 2017 verkligen var ett fint år för bolaget. Helt klart ser man optimistiskt på framtiden.

Själv tycker jag att det är roligt att äga fastighetsbolag med olika geografisk spridning. Att bygga en väl diversifierad aktieportfölj är något som jag verkligen stävar efter.

Sett till marknadsvärde är Diös mitt 5:e största innehav i den Svenska portföljen.

 

Äger ni något fastighetsbolag i portföljen, och vilket är i sådana fall det största?

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x