Först och främst måste jag säga att jag är riktigt kass på det här med Emissioner. Läst lite om det på diverse bloggar men begriper inte det fullständigt.

Har förstått att bolag kan göra det när det behövs kapital och att man då som ägare får välja att nyteckna eller sälja av – något i den stilen i alla fall (rätta mig gärna här).

Kikade i alla fall nyss på börsen utan att ha läst nyheterna och såg att Diös dippat rejält.

Tänkte inte så mycket på det utan förstod att det säkert var någon vinstvarning eller liknande. Då jag verkligen tror på bolaget i längden valde jag givetvis att köpa på mig en summa till nu när kursen var så billig. Blev 15 nya aktier.

I efterhand såg jag det här med emissionen men måste säga att jag inte riktigt förstår allt. Från Placera:

Diös meddelar villkoren i den företrädesemission om cirka 1,85 miljarder kronor som tidigare aviserats i samband med förvärvet av fastighetsbestånd från Castellum.

Antagligen vill de ha in 1,85 miljarder kronor för något fastighetsbestånd i Castellum? Castellum äger jag ju och bolaget tror jag på som investmentbolag 🙂

Aktieägare i Diös äger företrädesrätt att teckna fyra nya aktier för fem befintliga aktier och teckningskursen har fastställts till 31 kronor per ny aktie.

Jag har alltså företräde att teckna fyra nya aktier för fem befintliga? Hur gör jag det? Går det att göra via Avanzas sida direkt?

4 aktier till priset av 5 befintliga låter ju lite sådär. Blev mycket frågor nu men kanske någon läsare kan svara på något? Då det är min första emission jag är med om känner jag mig lite lost 🙂

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x