Idag kom Diös med sin rapport för första kvartalet 2018. Samtidigt klubbades förslaget kring delad utdelning igenom. Frågan kvarstår dock: är delad utdelning bra eller dålig?

Länk till bolaget hos Avanza

 

Sveriges mest lättlästa rapport?

Diös är ett fastighetsbolag som utgör en relativt stor del i min portfölj. Som ägare i bolaget blir du exponerad mot attraktiva städer i norra Sverige, vilket jag tycker är positivt då jag försöker sprida min geografiska risk så bra som möjligt

Först och främst kan jag bara gratulera Diös till att ha må hända den snyggaste och mest interaktiva rapporten i Sverige. Alltså helt ärligt, testa att läsa deras webbversion av rapporten. Du behöver inte bläddra sida för sidan utan får allt presenterad på ett överskådligt vis. Testa här. Grymt bra!

Rapporten var väl helt okej tyckte jag men resultatet halkade efter mot förra året. Främst var det tydligen Vinterrelaterade kostnader som belastade resultatet. Som många vet har vintern varit hård och mycket snö har lagt sig i norra Sverige.

 

 

Delad utdelning?

Diös kom med en riktigt fin present till oss investerare nu senast, nämligen att utdelningen höjs med 45%! Om ni är sugna på veta vad bolagen höjt utdelningarna med i år kan du kika här.

Givetvis är det lättare att höja utdelningarna rejält när utdelningen i sig är väldigt liten, men ändå 😀

Sedan blir det alltså två utdelningstillfällen i år, vardera med 1,45 kr / aktie. Ena kommer nu i början av maj och nästa i november.

Själv tycker jag att det är jättebra att fler bolag börjat dela upp utdelningen här i Sverige. Jag vet att vi egentligen förlorar på det då det dröjer innan vi kan sätta alla pengar i rullning, men jag tycker ändå det är bra att sprida kassaflödet över året.

Sedan finns det alltid de som ordar om att du själv kan sprid dina köp även om du får utdelningen i en stor klumpsumma under våren och det är i och för sig sant då du väljer själv när du köper. Samtidigt vet du lika väl som jag att det är svårt att hålla i likvider – du vill att de ska ut i arbete så fort som möjligt.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x