Igår gjorde jag lite förändringar i portföljen som jag tänkte kommunicera med dig som kär läsare av bloggen. Som du säkert vet försöker jag hålla nere stora transaktioner och undvika att hoppa från tuva till tuva, men givetvis med vissa undantag.

Självklart ska man vara beredd att göra förändringar som investerare. Dock har det statistiskt bevisats att de som kör en mer renodlad buy-and-hold strategi presterar bättre än de som försöker byta innehav allt för mycket.

Det jag gjort är att jag sålt av resterande delar i Skanska och för pengarna har jag köpa ett stort knippe JM (byggbolag) samt Klövern Preferensaktie.

Jag vet att det var många som inte förstod min tanke att sälja Skanska och i stället köpa JM. Grejen är den att JM fokuserar i största grad på bostäder och bostadsområden, medan Skanska bygger i princip vad som helst (bostäder, broar, flygplatser).

Skanska har haft problem med stora avskrivningar till deras större projekt i USA och man har tidigare kommunicerat att man ska hålla nere den här typen av projekt. Själv tycker jag mig inte sett någon skillnad på det här. JM är mer greppbart, även om jag fortfarande tycker att Skanska är ett fint bolag att äga.

Hursomhelst har bägge bolagen kommunicerat att man väntar med utdelningsbeskedet fram till hösten. Skanska tog tillbaka hela utdelningsbeslutet medan JM redan betalat ut hälften av vad man tidigare föreslagit. Dock meddelar JM att man har kvar intentionen att dela ut resterande halva av utdelningen nu under 2020.

Beroende på den osäkerhet som covid-19 har förorsakat föreslår styrelsen för JM AB  en förändrad utdelning för 2019. Styrelsen i JM AB föreslår stämman den 26 mars en utdelning om 6,25 kr samtidigt som intentionen om en total utdelning under 2020 om 12,50 kr kvarstår.

Byggbolag är väl ingen favoritbransch för min egen del, men jag tycker ändå om att ha en liten fot inne i den branschen. Att äga renodlade fastighetsbolag tycker jag är mer intressant.

Läs gärna mer om bolaget JM och dess utdelning

JM och dess utdelning

3.1 11 votes
Article Rating
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x