Även om parker och attraktioner fortsatt kommer vara en guldgruva för Disney efter pandemin så är det just streaming som nu lockar investerarna. Aktien är upp nästan 14% idag men kanske med all rätt. Disney+ (deras egna streamingtjänst) har nu uppnått 86,8 miljoner abonnenter globalt men redan 2024 förväntas den siffran stiga till 260 miljoner.

Bara under de två senaste månaderna har kundstocken vuxit med 13 miljoner abonnenter. Disney har fantastiska IP:n inom väldigt mycket och varumärket är galet starkt. Att sedan säga att Disney+ enbart är till för barnfamiljer är en lögn. Fru KTM prenumererar och här i lägenheten springer inga småttingar.

I morse kom också nyheten att Disney Plus, som lanserades förra året, höjer sina priser i Sverige och en rad andra länder.

Vill man läsa mer om just detta rekommenderar jag den här artikeln. Håller fullkomligt med om detta:

“Moving forward, investors should expect great things from Disney and it’s quite possible that instead of its parks being the happiest places on Earth, that the homes of its shareholders might warrant that title instead.”

Men det är inte bara Disney+ som går likt tåget. Hulu (67% ägs av Disney) fick också positiva nyheter kring sig vilket också eldade på aktien.

Själv såg jag en galet stor köppotential i Disney under Corona. Dock prioriterade jag inte bolaget då det är en så pass tråkig utdelningsaktie. Här var det bara att inse att marknaden överreagerade helt och hållet.

En direktavkastning på 1%, galet låg utdelningsandel, inte alls trevlig utdelningstillväxt de senaste 10 åren samt enbart 2 utdelningstillfällen per år gör att Disney som utdelningsbolag får 1 av 5 KTM-mynt.

Men gudarna ska veta att det finns potential i den här pjäsen. Det är inte alls så att vi enbart kommer se en överlevande streaming-jätte i framtiden. Det är lite samma resonemang som att det enbart skulle finnas en spelutvecklare i framtiden.

En stor anledning till att jag äger Disney är för att bolaget skänkt mig så mycket glädje från barnsben. Och faktum är att jag fortfarande får mycket nöje via Disney, även om den senaste Mulan filmen inte alls föll mig i smaken.

 

 

 

2 4 votes
Article Rating
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x