Jag kan bara sÀga att utdelningsÄret 2021 börjat vÀldigt starkt. Intrum fortsÀtter leverera positiva nyheter idag dÀr man Àven höjer utdelningen ytterligare ett Är. Imorgon Àr det dags för H&M att leverera sin rapport och jag kan tycka att den hÀr troligtvis blir den mest spÀnnande att lÀsa.

Det hÀr blir dÄ 15:e Äret som Intrum hÄller i en positiv utdelningstrend. 15 Är utan sÀnkt utdelning med andra ord. Dock ska man aldrig ta nÄgot för givet trots fin historik. H&M hade vÀl 43 Är med positiv utdelning för att sedan slopa den helt förra Äret.

Vad som Ă€r intressant med Intrums utdelningshistorik Ă€r att man egentligen kunnat höja utdelningen mest de senaste Ă„ren. FrĂ„n 2007 – 2013 var det rĂ€tt lĂ„ga höjningar. SĂ„ brukar det inte vara. RĂ€knar vi pĂ„ CAGR sĂ„ inser vi att Intrum i snitt höjt utdelningen 12% Ă„rligen. Som jag nĂ€mnt tidigare siktar jag pĂ„ 5-6% i Ă„rlig utdelningstillvĂ€xt för portföljen i helhet.

NÀr du tÀnker Intrum sÄ Àr det i regel det vita kuvertet med betalningskrav som först dyker upp i tanken. Det Àr riktigt, men Intrum har Àven 2 andra delar. En av dessa delar Àr portföljinvesteringar. Portföljinvesteringar innebÀr att Intrum tar över förfallna fordringar sÄ att företaget fÄr betalt av Intrum, och sedan hittar Intrum en lösning med kunden för att reglera fordran.

Konstigt namn kan man tycka… nĂ€r jag hörde portföljinvesteringar först tĂ€nkte jag att bolaget gick in som Ă€gare i andra bolag, vilket i och för sig kanske inte Ă€r sĂ„ lĂ„ngt frĂ„n sanningen nĂ€r man tar över fordringar pĂ„ det viset.

För er som vill höra VD:n snacka om dagens rapport rekommenderar jag denna video:

https://www.di.se/ditv/borsmorgon/intrums-vd-fortsatt-osaker-utveckling-forsta-och-andra-kvartalet-i-ar/

Annars Àr min portfölj ner nÀstan 20.000 kr idag. Kanske börjar vi gÄ in i en period med lite surare regn. Det Àr i alla fall nÄgot jag skulle tycka vore rÀtt skönt.

2.8 4 votes
Article Rating
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x