Jag lyssnade nyligen på ett av de senaste avsnitten från unga aktiesparares podd Aktiekompisar. Tycker att avsnittet var helt okej och faktum är att det snackades en del utdelningar i poddavsnittet också.

En sak reflekterade jag dock över. Aktiekompisars första avsnitt heter ”Våga vägra utdelning?!”. Även om det resoneras mycket om vanliga fällor kring utdelningsinvestering så var sensmoralen rätt klar:

fokusera på tillväxtbolag och inte rena utdelningsbolag.

Nu har man vänt seglen en aning och en klassiskt utdelningsportfölj tas upp som en vinnande strategi. Ja, jag vet att det inte är samma människor bakom podden längre men jag kan fortfarande minnas hur jag rynkade på pannan en aning då jag såg titeln på det första avsnittet för länge sedan 🙂

Jag tror att det är vanligare än vad man tror att investerare går över till någon form av utdelningsinvestering. Kanske blev förhoppningsbolaget som skulle dubblas ingen hit. Kanske blev livet som day-trader inte det softa arbetet med långa sovmornar som man hoppats på.  …och därför går man över till en strategi som är lite mindre volatil (mindre rörelser över tid).

Själv har jag som regel att undvika bolag som inte delar ut något. Mint take är att utdelningen svänger mycket mindre än aktiekursen samt att bolag som år efter år visat sig höja utdelningen också borde ha en stigande kurs, allt annat lika.

Akitekompisar försvann nyligen ur min lista bland topp 10 eknomibloggar. Nu får jag kanske inkludera den igen ^.^

Kör ni på enbart rena utdelningsbolag eller toppar ni med tillväxtbolag utan krav på utdelning? Vore också intressant att veta om ni gått från en annan strategi till utdelningsinvesteringar, eller tvärt om?

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x