Tidigare har jag läst Per H Börjessons bok Såhär kan alla svenskar bli miljonärer. En riktigt fin läsning som passar väl till alla med ett penga-intresse (för vem har inte det liksom).

I slutet på förra månaden kom Börjesson ut med sin senaste bok Så här blir du miljonär i hängmattan. Har själv inte läst boken men funderar att införskaffa den då den bara kostar 55 kr hos Bokus (inte sponsrad)

Det verkar som att Börjesson fortfarande utgår från sin grundfilosofi, nämligen att alla kan bli rika bara man sparar 10% av lönen. 10% kan låta mycket för en som har svårt att ens ha någon hundralapp över dagen innan lön, men jag tror att faktiskt alla kan bara man tänker efter lite. Köp inte kaffe på stan, gör matlådor och ta inte bilen om du inte måste räcker långt.

Därefter är det helt enkelt bara att hålla fast vid din strategi, vara långsiktig och investera i exempelvis en gratis indexfond eller billig aktiefond. Gör man det kontinuerligt under upp- och nedgångar så kommer det ge resultat!

Jag älskar verkligen uttrycket ”Bli rik i hängmattan” för det behöver inte vara svårt. Svårigheterna är precis som Per säger i videon:

  • Att ta det första steget
  • Att vara envis och fortsätta kämpa

Hittar du dessutom ett aktieintresse kan du precis som jag gjort finna din hobby i sparandet och då vill du inget hellre än att försöka optimera dessa 10%.

Länk till boken hos Bokus

Kommer ni kunna spara 10% av er lön trots sommar och semestertider?

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x