Har äntligen tagit tag i mitt “bokläsande” och satt igång en ny rutin för att lära mig mer.

Fick ett erbjudande via #pratapengar tidigare med 2 månader gratis Nextory. Var otroligt dålig i början på att använda tjänsten men nu under senaste dagarna har jag faktiskt lyssnat på en bok av Per H Börjesson som heter Så kan alla svenskar bli miljonärer.

 


Betyg

 


Mitt omdöme

Boken var helt OK enligt mitt tycke. Lärde mig en hel del och Börjesson sätter mycket fokus på just långsiktighet och att det är den bästa strategin i längden när det kommer till aktier. Ni som följt min blogg länge vet att jag gillar långsiktighet 🙂

Nu är ju boken lite föråldrad så det pratas en hel del Ericsson fortfarande då detta var ett typ av standardval under den tiden. Man får därigenom analysera lite extra och reflektera kring om allt som skrivs faktiskt gäller idag, vilket det oftast gör.

Så kan alla svenskar bli miljonärer tar även upp en hel del om just pensionssystem och vad man bör tänka på. Den stora röda tråden är ju just att man ska försöka minimera avgifterna redan från start, någonting som många redan vet men som inte går att tjata om nog mycket.

Enligt boken är sin egna bostad den absolut bästa investeringen man kan göra över tid. Det är också den enda investeringen som många gör under sin livstid då största allmänheten håller sig borta från börsen och övriga investeringar som innebär risk.


Nextory erbjuder 14 dagars prova-på-tid och har du inte redan tackat ja till det erbjudandet tycker jag att du ska göra det (är Inte sponsrad av bolaget). Det finns även en hel del andra böcker om just ekonomi att lyssna på.

En fördel med att lyssna på ljudböcker är att du kan göra det när du är ute på promenad, eller varför inte på gymmet eller medan du städar? En nackdel är att jag oftast hamnar i andra tankar medan jag lyssnar. Har nog lättare att ta in kunskap via faktiskt läsande.

Tänk på att ni inte kan avbryta tjänsten direkt och fortsätta använda abonnemanget till avslutsdatum. Så glöm inte att sätta in en påminnelse om att avsluta så att ni inte glömmer det om ni inte vill fortsätta med tjänsten 🙂

 

0 0 votes
Article Rating
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x