Under rådande pandemi är det flera saker som förändrats och olika typer av bidrag kan fås från höger och vänster. En positiv sak som jag själv inte visste om är att jag nu kan avvakta med besiktningen av bilen. Under corona har EU fattat beslut om att du får längre tid på dig innan du behöver få din kärra godkänd.

EU har fattat beslut om en förordning som innebär tillfälliga lättnader och undantag från regler inom transportområdet. Bland annat ger det förlängd inställelsetid för kontrollbesiktning. Inställelsetiden förlängs med sju månader för de fordon som senast skulle ha besiktats under perioden den 1 februari 2020 till och med den 31 augusti 2020.

För min egen del betyder det att jag slipper besikta nu utan sista datum flyttas fram till början av 2021. På Transportstyrelsens hemsida kan du själv kolla vad som gäller för just dig.

Bland all hets hade jag totalt missat detta men jag är ändå glad nu då jag får lite “gratis tid”. Att besikta är ett nödvändigt ont och för min egen del är det alltid något som strular och som ska fixas.

När du sitter inne på besiktningen och väntar på att bilen noggrant ska gås igenom är det lite som att vänta på resultatet från ett högskoleprov; den där lilla stenen i magen och känslan att ‘det här kan gå exakt hur som helst’.

Hög tid att anmäla sig till högskoleprovet

 

Till skillnad från många andra skjuter jag inte in bilen på första bästa verkstad om den skulle bli underkänd utan jag försöker fixa saker själv. Min bil är från -06 och självklart skulle jag inte sätta skruvmejseln i en splitter-ny bil från 2020. Det är därför jag gillar att ha en lite äldre bil som går väldigt billigt.

I min prioriteringslista har jag valt att ha bil trots att det är en rätt stor kostnad. Nöjet, glädjen och friheten väger över mycket annat som jag prioriterat bort för att kunna spara mer.

Exakt vad min bil kostar kan du hitta här:

Vad kostar min bil?

4.5 2 votes
Article Rating
29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x