Bloggen Kronan till Miljonen har verkligen åkt berg-och-dalbana de senaste månaderna. Först var det ombyggnation och nu denna månad drabbades bloggen av totalt haveri till mångas besvikelse.

Efter diverse felsökning fick jag dock upp bloggen på banan, men inte helt utan skrapsår. Det plugin jag använder för att läsa av statistik till bloggen orsakade elände och tycktes vara roten till det onda, vilket gjorde att jag fick byta. Därigenom nollställdes all min statistik 🙁

Tråkigt, minst sagt. Tycker alltid det är roligt att jämföra med föregående månad och se hur mina läsare upplever bloggen. Nu blir det att starta lite från 0 igen.

 

I övrigt är det kallt och halt ute och det är väl just precis den här perioden när allt är mörkt och jävligt som man ska ta en utlandsresa. Semestern är dock slut och det är bara att inse att 5 semesterveckor är allt vi vanliga arbetare får ta del av.

 

Portföljen

Såhär ser portföljens fördelning ut idag (kan ta lite tid att ladda). Den stora händelsen är att jag sålt av halva delen i Pradox och tagit in K2A Pref.

[visualizer id=”4494″]

 

Portföljvärdet börjar ticka uppåt för var dag som går. Snart når jag 4/10 av mitt stora mål och det känns helt sjukt härligt måste jag säga! Minns fortfarande när jag hade 4000 kr i fonder ^^

 

Portföljutveckling

Mina utländska aktier har verkligen skjutit i höjd under månaden. Dollarn har inte minskat särskilt mycket jämte den svenska kronan, vilket såklart ökar effekten.

Totalt blev det +7373 kr enbart i kursutveckling under månaden. Det är till och med mer än vad min löneförhöjning gav uträknat på ett helt år.

Köpt

Titta! Blev så galet många köp nu under oktober att jag nästan inte fick plats med allt i en och samma bild.

Både bank och byggsektorn (som på sätt och vis går lite hand i hand) har haft det tufft nu denna månad. Därför blev det att köpa både Skanska, Swedbank, Handelsbanken och SEB.

Vill dessutom passa på att öka mer i K2A preff nu när den är rätt ny i portföljen. Just nu är vikten väldigt väldigt liten i bolaget.

 

Utdelningar

Sammanlagda utdelningar under Oktober: + 189 kr. Hade givetvis väntat mig mer men än finns det några bolag kvar som inte delat ut i år.

Sammanlagt har portföljen delat ut 6.824 kr under hela året. Det är lika med 62 stycken biobiljetter om man vill jämföra med det. Och bio är ju ofantligt kul och ett prisvärt nöje enligt min mening, så vem vill inte jämföra med det?

Såhär ser utdelningarna ut månad för månad:

 

Såhär mycket har portföljen delat ut sedan start (ackumulerad utdelning):

 

Lön och sparkvot

Lön 25 257 kr
Lön extrajobb 1 900 kr
Bloggintäkter 1 496 kr
 Extra inkomst 1 000 kr
 Summa 29 653 kr

Sparkvot 66%

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x