Januari är förbi och den är månadsrapporten är lite sen känner jag. Min tanke är att jag skippar veckorapporten nu i veckan och i ställe rapportera för hela januari.

Början av året har varit si sådär för min portfölj men totalt sett har det hänt galet mycket sedan januari förra året. Värdet i portföljen har stigit med 164% och även om det är mycket sparande känns det att det nu börjar ta fart.

Utdelningarna susar in som vanligt och våren är snart här. Hur trevligt kan det bli egentligen?

Jag ser sjukt mycket fram emot sparåret 2018 tillsammans med er och jag hoppas att ni följer med på min resa mot 1 miljon kronor i portföljvärde.

Portfölj

Nedan kan ni se hur min portfölj såg ut i början av februari. Har även lagt in lite mer detaljerade bilder så att ni kan se detaljerna för avkastning och liknande hos Avanza.

Som vanligt vill jag fokusera på bolag som kan bära frukt i framtiden med tanke på höjda utdelningar och långsiktig tillväxt. Har funderat på om jag ligger för mycket viktad i bostad just nu och det kan bli så att jag fokuserar mindre på köp i dessa bolag framöver.

 

[visualizer id=”6966″]

 

5 största innehaven

  1. Castellum 
  2. Kinnevik
  3. Axfood
  4. Johnson & Johnson
  5. Investor

Portföljutveckling

För mig har det varit rätt rött i portföljen under Januari. Skanska, H&M och Kopparbergs har dragit ner inom Sverige och utrikes är det Realty Income och dollarkursen som spökar.

Däremot är det grymt kul att se portföljutvecklingen över tid och inse att portföljens värde för ett år sedan var 170 000 kr. Det har hänt mycket sedan dess. Största framgångsfaktorn är helt klart strukturerat och ihärdigt sparande.

Snart är jag uppe i en halv miljon i portföljvärde, vilket känns helt galet. Ska bli spännande att se ifall jag lyckas skrapa ihop nästa halva av miljonen ännu snabbare.

Utdelningar

Utdelningarna för Januari ökade med det dubbla jämfört med föregående år. Det är också mitt mål att dubblera mina utdelningar mot 2017. Hur bra det kommer att gå har jag faktiskt ingen aning om.

I stapeldiagrammet nedan tänkte jag visa hur utdelningarna ser ut kontra utdelningarna 2017. De utgråade staplarna är 2017 års utdelningar.

Lön och Sparkvot

Skrev om min lön och sparkvot i följande inlägg

Lön och Sparkvot – januari 2018

Sparkvoten landade på hela 64%, vilket jag helt klart är nöjd med. Däremot såg jag precis att sparkvoten förra året var 77% samma period, vilket känns sådär.

Trots att jag spenderat mer nu denna månad kan jag inte direkt säga att januari i år var bättre än förra året. I ärlighetens namn vet jag inte riktigt var pengarna tagit vägen, men det hade jag tänkt sätta mig ner och kika igenom.

Köpt / Sålt

Har helt klart legat på köpknappen under januari. Har försökt att fylla på lite mer i mina utländska bolag nu när dollarn ändå är relativt svag mot SEK:en.

Inom Sverige har Skanska varit mitt huvudsakliga fokus samt Kopparbergs.

Jag såg även till att sälja allt i Handelsbanken B och köpa Handelsbanken A i stället. Mer om det kan du läsa här:

Trolla fram pengar i Handelsbanken? Aktiearbitrage

Bloggen

Jag är grymt glad att fler börjat följa min blogg för att lära sig mer om sparande och få idéer kring ett bättre och rikare liv. Själv känner jag att jag har så mycket mer att lära och så mycket mer att lära, men att tiden inte riktigt räcker till.

Ska i alla fall försöka göra 2018 till ett ännu bättre bloggår än 2017.

 

Sidvisningar januari 2017: 17 200

Sidvisningar januari 2018: 76 000

 

Bloggens intäkter 2017: 250 kr

Bloggens intäkter 2018: 1 500 kr

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x