När jag blickar tillbaka på min resa så inser jag hur bra mitt val om att börja investera faktiskt varit. Jag har gått från 0 kr i portföljvärde upp till 800 000 kr, och detta är än så länge bara början. Det är dags att kika på vad vabruari hade att erbjuda.

Portfölj

Såhär ser portföljfördelningen ut just nu:

[visualizer id=”17289″]

Portföljutveckling

Portföljen har precis slagit över 800 000 kr. Helt galet att det bara är 200 000 kr kvar innan mitt stora mål. Vad ska jag göra därefter liksom?

Portfölj

Det har blivit en vana att portföljen avkastar mer än en månadslön varje månad. Vi får se hur länge den fina trenden håller i sig, men än så länge är jag riktigt nöjd i alla fall 🙂

Som jag förklarat tidigare tycker jag inte börsen nödvändigtvis känns dyr nu. Jag investerare löpande, precis som jag alltid gjort.

 

Utdelningar

Utdelningarna fortsätter att ticka in och jämfört med februari 2018 så har utdelningstillväxten varit +82%. Inte illa alls, men utdelningstillväxten i januari blev betydligt högre.

Nästa månad är den första för utdelningssäsongen och det ska bli spännande att se hur många tusenlappar som trillar in då. 

Lön och Sparkvot

Sparkvoten landade på 70% denna månad. Tack vare ökad lön och ökade bloggintäkter samtidigt som jag inte ökat mina utgifter nämnvärt så har det varit möjligt för mig att successivt öka sparkvoten.

Mer om lönen och vart jag får mina intäkter från kan du läsa i det här inlägget:

Lön och sparkvot – februari 2019

 

Köpt / Sålt

Under månaden som gått sålde jag det sista jag hade i Paradox. Känns lite tråkigt att inte ha något gaming-relaterat kvar i portföljen med tanke på mitt intresse. Innehavet i Paradox var däremot redan rätt litet.

Sedan har jag tagit in Sampo i min KF. Innehavet är just nu litet men jag planerar att utöka det framöver.

I övrigt valde jag att köpa mer Swedbank nu när kursen gått ner så pass mycket. Tror att det kommer vara en bra investering på sikt.

Bloggen

Bloggen har presterat fantastiskt bra under månaden och intäkterna har ökat mot föregående år. Inkomsterna från bloggen går delvis till att betala av lite kostnader som jag har för bloggen men även som extra bränsle in i portföljen.

För övrigt har jag ständigt hört att det i princip är omöjligt att tjäna pengar på bloggande. Jag ska vara ärlig mot dig – det går att tjäna pengar på allt – bara du gör det med tillräckligt stor passion.

 

Mest lästa inläggen under månaden

Utdelningsschema – ett måste i utdelningsdjungeln

Det ser mörkt ut…

Utdelningsmall Deluxe

 

Sidvisningar

Februari 2017 18 745 st
Februari 2018  62 600 st
Februari 2019  167 800 st

Bloggintäkter

Februari 2017 182 kr
Februari 2018 1 998 kr
Februari 2019  5 839 kr
17
0
Kommentera gärna :)x
()
x