Tyvärr så tackade Ulla Andersson nej till Sparpoddens inbjudan. Det är givetvis sorgligt, men kanske inte så konstigt trots alls?

När barnen har gjort något dåligt så kryper de oftast ihop och vill varken ses eller höras. Det klassiska ”att sticka svansen mellan benen” gör sig tillkänna. Antar att Ulla också har allt för många ostkrokspåsar att äta där hemma och helt enkelt inte hade tid att gästa.

Emil Kjällström från Centerpartiet passar därigenom på att tala kring det som Ulla nu inte vågar tala om, d.v.s. den höjda skatten på ISK och KF. Det är ett riktigt bra avsnitt men de första 10 minuterna är lite meningslöst kan jag tycka. Spola fram till 11:30 så händer det grejor däremot!

Det mest intressanta jag tar med mig från avsnittet är att både Socialdemokraterna och Miljöpartiet släppte igenom detta då de tidigare uttryckt sin glädje att människor börjar spara. Vänsterpartiet har idag enbart 6% i riksdagen så det är helt galet att detta gick igenom så pass lätt.

I avsnittet pratar Emil också om att de vill strida att dra tillbaka skatten på ISK, kanske till och med göra det helt skattefritt upp till en viss nivå.

Den största frågan jag ställer mig själv är hur ett parti vill ge ett sånt här förslag nu när det inte är länge till val. Uppenbarligen är det något jag inte förstått.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x