Jag har blivit headhuntad och nu fått ett jobberbjudande som jag tycker låter intressant. Dock ställs jag inför ett dilemma och tänkte höra om någon av er har något tips på hur man bör agera.

 

En lång historia kort

Det nya jobbet känns intressant rent jobbmässigt. Spännande och lärorikt (är inom systemutveckling som mitt nuvarande jobb). Problemet är dock att det skulle vara negativt för mig rent praktiskt att ta jobbet och jag är inte säker på att jag kommer få det bättre.

Dessutom så känns det just nu så spännande på mitt nuvarande jobb att jag vill hänga kvar. På något vis vill jag sitta kvar i båten nu när det skvalpar. Därför väger fördelarna att stanna kvar över fördelarna att byta.

Nu till frågan. Det nya jobbet har erbjudit mig en lön på 2000 kr över min nuvarande lön.

Jag har under mina år på mitt nuvarande jobb haft en löneutveckling med i snitt 1000 kr högre varje år. Från ca 28.000 kr till 33.000 kr. Trots det är jag inte varit riktigt nöjd med min utveckling jämfört med mina vänner inom samma bransch på andra jobb.

Som investerare känns det här lockande. Jag vet att jag inte kommer höja mina kostnader trots att jag får 2000 kr extra i månaden och som jag resonerade om igår ger 140 kr extra i månaden ett galet högt resultat över tid. Tänk då vad 2000 kr kan göra?!

 

En tanke jag har är givetvis att gå in till min närmaste chef och berätta om det erbjudande jag fått. Säga det rakt ut helt utan hämningar. Alltså rakt ut säga att jag är intresserad och hoppas på att det kan matcha.

Då är problemet ifall högsta hönsen säger nej och jag faktiskt beslutar mig för att inte byta. Vad kommer det ge för signaler liksom? Ett annat alternativ är att använda detta som ett ess i rockärmen under lönesamtalet i höst.

Skulle vara grymt om någon av er kan kommentera hur ni hade gjort 🙂 Nu är det jag som behöver expertis.