Igår fick jag en rätt intressant fråga. Den handlade om vilken väg jag tagit för att bli expert på aktier samt vad och vilken metod jag kan rekommendera för att så snabbt som möjligt uppnå min expertis. Alla vill vi bli fullärda snabbt; och här är historien om hur jag gjorde.

Fast i ärlighetens namn så är jag inte expert… Faktum är att jag nog är rätt långt ifrån det som i folkmun kallas ’expert’, hur man nu väljer att definiera ett sådant uttryck.

En dag ville jag helt enkelt, precis som många andra, bygga upp en förmögenhet. Skillnaden var väl att jag faktiskt tog tag i det målet och började bygga min portfölj från 1 kr, snarare än många andra som enbart låter sin dröm rinna ut i sanden.

Jag vet nu att det i princip är omöjligt att uppnå klassen EXPERT inom aktievärlden. För ju mer du lär dig, desto mer inser du att det finns att lära. Det är kan jämföras med filmen Inception som handlar om drömmar i drömmar – det finns liksom inget slut utan du kan alltid borra ner dig djupare och djupare.

Image result for inception dream

 

SÅ nej, jag är ingen expert. Däremot håller jag min vision och mitt mål med större fokus än vad jag någon annan gång gjort livet. Skulle jag ge dig ett enskilt råd så skulle det vara att alltid värna om din vision, för annars kan dina drömmar mycket enkelt rinna ut i sanden.

Visst, det låter flummigt och du funderar säkert på hur du kan göra detta bäst. Men se till att inte komplicera det. Börja helt enkelt med att fylla i en enkel sparmall så har du bara där börjat bygga och värna om din vision.

Warren Buffett brukar säga att om du har ett IQ på över 200 som investerare så kan du lika gärna ge bort 30 till någon som bättre behöver dessa, för du har ingen nytta av hög IQ inom aktievärlden. Kanske är det också så att det kan finnas en risk med att komplicera saker allt för mycket. Sunt och logiskt tänkande räcker i regel väldigt långt.

Det sägs att om du möter en björn i skogen som går till attack så ska du lägga dig ner och låtsas vara död och inte fly därifrån. Lite så jobbar jag också som investerare. När oro kommer på börsen finns jag alltid kvar, oavsett om det handlar om Brexit, USA:s presidentval eller Handelskrig.

Image result for bear attack

 

Låt aldrig oro på börsen eller tankar kring att du inte kan något vara ett hinder för dig att bygga upp dina drömmar.

Men, för att ge ett konkret exempel så har jag aldrig försökt hasta till mig kunskap. Jag har inte haft bråttom med att lära mig saker utan tagit det i en väldigt lugn och stillsam takt. För min egen del så har jag nog lärt mig mest via poddar, och där har jag listat de 10 poddar jag just nu lyssnar mest på.

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x