Som många vet så har jag varit flitig investerare hos Tessin, plattformen där du kan investera direkt i fastighetsprojekt och på så vis få ränta. Nyligen trillade det in pengar från ett av mina projekt som jag självklart kommer att återinvestera tids nog.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Ny “utdelning” från Tessin

När du investerar i fastighetsprojekt via Tessin så tar du en risk. Tack vare den risken så får du även avkastning (ränta) och hur stor denna är beror mycket på risken i varje enskilt projekt. Oftast brukar projekten ge ca 9-10% i årlig avkastning.

Jag har valt att se avkastningen som en helt vanlig utdelning. En utdelning som jag sedan återinvesterar i andra projekt hos Tessin. En viktig skillnad är dock att du skattar 30% på utdelningen, vilket du inte gör om du får utdelning från bolag i ett ISK/KF.

Nyligen fick jag 2500 kr på kontot från mitt Projekt på Gotland.  Just det här projektet löper 14-24 månader med s.k. Löpande Avkastning, vilket då innebär att du får räntan utbetald vid mer än ett tillfälle.

Något jag tycker är viktigt är att räntan anges som årlig ränta. Om ett projekt löper längre än ett år och räntan är 10% så innebär det 10% för dig årligen.

Just det här projektet är beräknat att avslutas i december och det är även då mitt insatta kapital utbetalas.

 

Viktigt med säkerhet

För mig är det viktigt med säkerhet snarare än hög avkastning. När jag tecknade upp mig för det här projektet blev jag främst imponerad av projektets 4 punkter kring säkerhet som bland annat inkluderade pantbrev samt att en av delägarna utställde en personlig borgen.

Vidare är jag mest intresserad av faktiska bostäder. Vattenland, lekland och andra attraktioner kan tyckas vara intressant, men jag känner mig själv mest bekväm med rena bostäder.

Just nu letar jag flitigt efter ett nytt projekt. Jag har 30.000 kr liggandes på ett sparkonto hos Avanza som väntar på att få sättas i riktigt arbete.

Det du borde böja med är att läsa Tessins E-bok som du får helt gratis om du prenumererar på deras nyhetsbrev. Här står det mer vad man bör tänka på.  

0 0 vote
Article Rating
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x