Genom åren har jag varit flitig på att hitta alternativa investeringskällor som en liten avstickare till vad börsen har att erbjuda. Viktigt för mig är att jag kan känna tillit till det bakomliggande företaget och därför är det extra roligt när goda nyheter anländer som visar på positiv utveckling.

 

Vad är Kameo

Kameo erbjuder lån till företag och fastighetsprojekt och bjuder in dig som vanlig sparare att vara med och investera i dessa lån. Via deras plattform kan du läsa om de olika lånen som just nu ligger ute och själv välja hur mycket och vart du vill investera.

Läs gärna varför jag tycker Kameo är intressant.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Kameo lanseras i Danmark

Det nya är alltså att Kameo nu expanderat till danskt territorium. Nyheten är inte enbart rolig för Kameo utan även för oss investerare då vi nu får ett större utbud av lån som vi kan investera i.

Lånen är direkt synliga på Kameos Plattform, men för att börja investera i Danmark måste du öppna ett danskt konto. 

Någon kanske då funderar:

Varför ska man egentligen investera i Danmark?

Ja, enligt Kameo själva så anser man att det alltid är värt att sprida risken i olika marknader. Om det av någon anledning skulle uppstå oro i Sverige så är chansen att detta inte uppstår i Danmark. 

Själv tycker jag att det här passar då du som investerare inte behöver investera mer än 500 kr i varje lån. Du slipper alltså slänga in 50.000 kr i ett Danskt lån till första början.

 

Avgifter och ränta

Den ränta (avkastning) som du får betalas ut till ditt danska Kameo konto men du kan när som helst begära att få detta utbetalt till ditt ordinarie bankkonto.

Fördelen är att Kameo som vanligt inte tar ut någon extra avgift för dina investeringar. Det här gäller även Danska lån.

Något som kan tillkomma är att banken själv tar ut en valutaväxlingsavgift. Det funkar alltså ungefär på samma vis som när du investerar i utlandet hos Avanza eller Nordnet, fast utan courtage och bara en valutaväxlingsavgift. Många tar detta som en självklarhet, men jag kan passa på att påminna om den.

 

En fundering

En sak jag funderat över är varför informationen om lånen står på danska. Det blir väldigt jobbigt att läsa. Kanske inte Kameo hunnit med att översätta dessa eller så finns det någon inställning som inte jag vet om ännu…

Kameo var som vanligt snabba på att svara på min fråga:

Vi har fört resonemanget internt kring om alla plattformstexter ska översättas till samtliga språk. Däremot har vi just nu landat i att lånet publiceras av Kameo Danmark och således skall det tydligt framgå att det är ett danskt projekt. Med det sagt finns det alltid utrymme för att omvärdera beslutet! Jag hoppas det svarade på din fundering! 

 

Hur gör jag

Själv kommer jag vänta ett litet tag i att investera i Danmark då jag precis börjat med Kameo och vill testa på deras tjänst. Just nu känner jag mig dessutom mest trygg när det kommer till att avgöra lån inom Sverige.

 

Vore riktigt roligt att höra ifall ni testat på Kameo eller någon annan liknande plattform för lån.

 

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x