Jag har nyligen blivit kund hos ett crowdfunding bolag vid namn Kameo. I det här inlägget listar jag de 5 absolut bästa argumenten till varför jag valt att satsa mina pengar just precis här. Självklart finns det fler anledningar, men just dessa 5 tycker jag gör Kameo extra intressant.

 

Vad är Kameo

Kameo erbjuder lån till företag och fastighetsprojekt och bjuder in dig som vanlig sparare att vara med och investera i dessa lån. Via deras plattform kan du läsa om de olika lånen som just nu ligger ute och själv välja hur mycket och vart du vill investera.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

God avkastning

Såklart vill vi ha avkastning för den risk vi tar när vi lånar ut våra pengar till företagen. Räntan varierar givetvis från lån till lån och är i synnerhet beroende på vilket Riskbetyg lånen har. Årsavkastningen är mellan 5-15%. 

Samtidigt är avkastningen inte för bra för att vara sann utan håller ändå måttet på vad jag själv anser rimligt. Många av mina läsare vet om att jag gärna investerar i börsbolag med en direktavkastning på mellan 3-6%, men då förväntar jag mig också en kursavkastning samt en utdelningshöjning över tid, vilket du då inte får via lånen hos Kameo.

Tänk på att om något låter för bra för att vara sant så är det oftast så.

Inga avgifter

Kameo tar inte ut några som helst avgifter från dig som investerare. Varken för det konto du skapar eller de lån du investerar i. Det känns otroligt bra! Trodde först att det togs en mindre avgift från den ränta som betalas ut till oss, men så är inte fallet.

”För dig som investerar från ett vanligt Kameo-konto i svenska kronor finns inga avgifter. Det betyder inga transaktionsavgifter, årsavgifter uttagsavgifter eller andra avgifter. Den ränta du ser på lånen är den ränta du får, med månatlig utbetalning till Kameo-kontot.”

Kontroll av låntagarna

Kameo genomför alltid en grundläggande riskbedömning innan lånen godkänns och publiceras på deras plattform. Med det sagt är det givetvis alltid du som investerare som tar risken och bör bilda dig en uppfattning och bedöma det du investerar i. Själv tycker jag att det är bra att det allra värsta sorteras bort.

När det kommer till att bedöma investeringar är det bra att analysera tips från andra men tänk aldrig att någon annan vet mycket bättre än dig själv.  

Låg minsta investering

Minsta investeringen du kan göra i ett lån är 500 kr. Det här tycker jag är unikt då många andra ställer krav att du investerar 10-tusentals kronor på en gång. I och med detta kan du verkligen sprida risken mellan flera olika lån och projekt.

 

Ränta månadsvis

I stället för att erhålla utdelning 1 gång per år så får du månadsvis utbetalning av räntan. Det här gör att du då direkt kan återinvestera i denna i andra lån eller andra tillgångsslag.

Via Kameos plattform kan du enkelt hitta och läsa på om nya lån som du vill investera i. Än så länge har jag inte investerat något själv men det är bara en tidsfråga innan den dagen kommer.

Har ni några frågor kring Kameo är ni givetvis välkomna att skriva en kommentar här nedan. Lovar inte att jag kan svara på allt men i annat fall kan jag alltid kika upp det 🙂

Det går dessutom bra att kontakta Kameo direkt på 08-121 513 65, eller helpdesk@kameo.se

Trevlig fortsatt dag vänner!

 

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x