Tessin… ett bolag som jag först fick upp ögonen för på den tiden jag först började följa Jan Bolmessons RiksaTillsammans, har vuxit så det knakar och nu tycker jag man hör och ser reklam från Tessin överallt. I varje avsnitt av BörsPodden och på bloggar här och var kan vi ständigt höra och se nyheter från denna minst sagt intressanta möjlighet till crowdfunding inom fastigheter. Avkastningen per år är minst sagt häpnadsväckande, men som sagt ingen garanti.

Vad är Tessin?

Tessin är en tjänst för dig som vill placera ditt kapital direkt i fastigheter, utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. På Tessin kan du som investerare, genom att gå ihop med andra, investera i projekt de vill förverkligade och samtidigt få en bra avkastning på ditt kapital.

Har länge varit lite skeptisk men samtidigt sugen att testa på. Det värsta som kan hända är ju att man förlorar pengar, vilket är en risk som jag självklart tar på börsen varje dag. Har valt att investera minsta möjliga summa, nämligen 50.000 kr för ett projekt. Chansen att jag får igenom det är väl, om jag förstått det rätt, ganska liten då jag satt in en så pass liten summa.

Projektet jag satte in mig i igår handlar om att bygga nya studentbostäder i Linköping, vilket verkligen är en prioritet i dagens samhälle. Igår var projektet uppe i 75% av investeringsmålet och nu är det över 100% (hur det nu kan vara det).

screenshot_5

Funderar vad som ska hända framöver. Tydligen kommer jag få ett mail med fler instruktioner inom kort. Antar att jag måste fylla i något konto där pengarna ska dras ifrån. Kul att testa på tycker jag och kommer dela med mig av min resa framöver 🙂

Vore kul att höra ifall någon annan har erfarenheter kring Tessin. Just nu verkar projekten fyllas otroligt snabbt, så det gäller att vara på tårna.

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x