Nu har det gått snart 8 månader sedan jag anslöt mig till ett nytt investeringsprojekt hos Tessin. I samband med detta kan jag tycka att det är värt att kika på hur jag tänker på det här investeringsalternativet framöver.

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare. Skillnaden är om du investerar i en låneportfölj där ränta kan trilla in flera gånger under året.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

Projektet jag investerade i

Nu i början av året bestämde jag mig som sagt för att skicka in 50.000 kr i ett nytt projekt som handlar om att upprätta bostäder nära Gotlands Regemente. Här kan du läsa mer om själva investeringen:

50 000 kr ivägskickat till arbete

I grunden tycker jag att ledningen verkar väldigt förtroendeingivande och projektet spännande och stabilt. Jag gillar tanken att man bygger nära regementet då jag tror att försvaret inom Sverige kommer behöva förstärkas framöver och här är just Gotland den omtalade nyckeln och kärnan för ett bättre försvar.

Dessutom tycker jag att bostäderna ser trevliga ut, en plats där jag själv skulle kunna tänka mig att bo helt enkelt.

Då det kommer ut rätt många projekt via Tessin kan det ibland vara svårt att välja men jag försöker göra mitt bästa för att investera så tryggt och fördelaktigt som möjligt.

I dagsläget är jag en av få bloggare som faktiskt också har ett avslutat projekt hos Tessin sedan tidigare. Det här är alltså det andra projektet jag ingår i.

 

Hur går det?

Det jag själv gillar med Tessin är att du som investerare löpande får information kring hur det går med projektet. Självklart kan du också resa till platsen för att se hur det går med byggandet, men annars går det bra att läsa mailen i din inkorg.

Just nu går det riktigt bra och jag har nyligen fått besked om att intresset successivt ökat och att 6 köpare nu tecknat förhandsavtal. Riktigt roligt!

En sak jag reflekterar över är att jag får fler uppdateringar kring det här projektet jämfört med mitt första projekt. Det här antar jag varierar mycket och beror nog på hur ofta projektägarna vill skicka ut uppdateringar.

En sak som är tråkig (men samtidigt också skön på ett sätt) är att du som investerare blir totalt frånkopplad projektet när det väl är klart och pengarna betalats åter till dig. Du får alltså inte ta del av framtida vinster i projektet.

En rekommendation jag har är att ni går in och skriver upp er på Tessins nyhetsbrev. Då får ni alltid rykande färsk information kring deras nya projekt och annat matnyttigt. Det bästa är att det även är gratis 😉

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x