Ända sedan 2017 har jag varit trogen investerare hos Lendify och varje månad har jag satt över en liten slant som över tid vuxit. Med handen på hjärtat är Lendify det absolut enklaste alternativet till att investera som jag själv upplevt. Snart är mitt samlade sparande uppe i 100 000 kr och nu erbjuder Lendify en liten kampanj till nya såväl gamla kunder.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Vad är Lendify?

Lendify är en peer-to-peer (P2P) tjänst som gör det möjligt för dig som investerare att bli din egna bank. Du lånar enkelt ut pengar till andra personer och erhåller därigenom avkastningen (räntan). 

Till skillnad från många andra mindre seriösa aktörer så erbjuder Lendify förmånlig ränta och är en pålitlig aktör mot både dig som investerare och låntagarna.

Jag har investerat i Lendify under ett par års tid och är nöjd med mitt val. Det här ser jag som ett komplement till börsen.

Min avkastning

Investerar du på ett Autoinvest Lång konto så har den genomsnittliga räntan senaste 90 dagarna varit 5,64%. Det här är då efter serviceavgiften dragits (läs rubriken nedan).

Som ni vet har jag de senaste 3 åren presterat drygt 16% årligen på börsen. Varför ska man då ens välja Lendify?

För att se hur mycket avkastningen blir årligen kan du inte dividera med 3 rakt upp och ner. Använd i stället min kalkylator 

Jag förespråkar alltid att du ska ha den absoluta majoritet av sparandet på börsen, självklart beroende på hur lång tidshorisont du har. Däremot har jag valt att ha en del räntesparande som en liten krockkudde och då väljer jag hellre Lendify än någon räntefond, alla dagar i veckan.

 

Ränta på ränta har aldrig varit tydligare

Grunden till ränta på ränta är att avkastningen du får i år hjälper dig att få ännu mer avkastning nästa år. Jag har alltid tyckt att det är lite svårt att visualisera sig detta om du t.ex. enbart skulle äga 3 bolag utan utdelning på börsen. Visst, kursen bör stiga över tid om du valt rätt bolag, men du kan aldrig köpa nya aktier då du inte får någon utdelning.

Visst är det lätt att visualisera om du kan anta att en aktie kommer prestera 10% årligen, men det kan vi aldrig förutsätta. Inte ens i de mest pålitliga bolag kan vi lita på detta, det har Ratos lärt oss 🙂

I Lendify är det mycket lättare att visualisera ränta på ränta effekten. Alla lån kommer generera en ränta (avkastning) som du varje månad investerar i nya lån som i sin tur ger ännu mer avkastning. Amortering kommer också in månatligen som då automatiskt investeras i nya lån. Grafen nedan visar detta.

Det är i alla fall hur jag ser på saken, men självklart finns det många tycken kring detta.

För ett år sedan hade jag fått 3992 kr totalt i ränta. Idag är den summan uppe i 7900 kr.

 

Halverad serviceavgift

Det är först när du börjar ta emot avkastning på dina investeringar som Lendify debiterar en procentuell serviceavgift. Du kan enkelt se avgiften som dragits i transaktionshistoriken.

 

Lendify skriver nu såhär:

För att ta del av kampanjen behöver du bara sätta in 20 000 SEK eller mer mellan 15 februari och 14 mars. Du får sedan tillbaka hälften av serviceavgiften som erläggs till följd av insättningarna i ett halvår, vilket boostar dina ränteintäkter.

Med andra ord, både nya och gamla kunder får halva serviceavgiften de kommande 6 månaderna om vi sätter in 20 000 kr från 15 feb – 14 mars.

Jag kan förstå att 20 000 kr känns mycket, och det är det också. För min egen del känns dock 20 000 kr mycket mindre idag än när jag började min miljonresa 2016.

 

Vill du testa på Lendify kan jag i alla fall rekommendera min länk som gör att både du och jag får 500 kr när du uppnått 20 000 kr i totala investeringar

Inbjudningslänk Lendify

1.4 7 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x