När jag från första början satte min fot i “alternativa” investeringar utanför Avanza så fanns det en sak jag inte riktigt gillade. Vet du vad det var? Jag ska förklara lite kort vad det här faktiskt innebär och varför min värld nu blev mycket bättre 🙂

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Vad är Lendify?

Lendify är en peer-to-peer (P2P) tjänst som gör det möjligt för dig som investerare att bli din egna bank. Du lånar enkelt ut pengar till andra personer och erhåller därigenom avkastningen (räntan). 

Till skillnad från många andra mindre seriösa aktörer så erbjuder Lendify förmånlig ränta och är en pålitlig aktör mot både dig som investerare och låntagarna.

Jag har investerat i Lendify under ett par års tid och är nöjd med mitt val. Det här ser jag som ett komplement till börsen.

 

Det negativa var att jag gärna ville se hela pengamaskinen på ett och samma ställe. Jag vet att det kanske låter märkligt men många drivs idag av det faktum att se totala värdet av portföljen öka och ständigt öka. Sprider du ut dina investeringar i olika korgar, ja då ser det inte lika mycket ut helt enkelt.

Du har en hel påse med godis men lägger sedan en stor näve i vardagsrummet, en i hallen och en i sovrummet. Klart är att du får en sämre överblick över ditt godis och hur mycket du faktiskt har. Jag vet att det är en dålig liknelse, men det är lite så jag jobbar.

Jag har ju alltid gjort en eget litet diagram där jag vid slutet av vare månad räknar samman alla påsar (Avanza, Lendify, Tessin). Denna har du sett flera gånger och du kan använda min mall gratis här.

 

♥ Nytt från Lendify ♥

Lendify har tillsammans med Avanza löst problemet på ett riktigt bra sätt. Du kan nu nämligen inkludera ditt sparande i Lendify så att du ser det när du loggar in hos Avanza.

 

Hur ändrar jag så att detta syns?

När jag läste detta på Twitter först så trodde jag att du som Avanzakund skulle se det här automatiskt. Jag blev dock tvungen att själv göra en minimal handpåläggning för att få det att lira hos mig.

Logga in hos Avanza

Välj Mina ekonomi >> Översikt

Välj sedan på höger sida Alla alternativ och sedan Konton från annan bank längst ner i menyn som dyker upp. Efter det markerar du Lendify och signerar med ditt BankID.

KLART! Nu ser du ditt Lendify innehav nedanför ditt ISK och din KF!

 

Såhär ser det ut för mig:

Angående Avanza appen

Observera! Det här kan du idag inte se i appen. Avanza har för avsikt att implementera detta i Q1 nästa år.

 

En sak att förbättra

Något jag vill förtydliga är att kronorna du har hos Lendify inte räknas samman när du kikar på det totala värdet. Inte heller räknas avkastningen in som en del av avkastningsgrafen.

Det här kan jag tycka är bra men skulle ändå vilja ha en möjlighet att inkludera detta om jag tillfälligt känner för det. Skulle jag t.ex. ha hälften av mitt sparande hos Lendify så hade det varit tämligen intressant att se min totala utveckling jämfört med olika index, t.ex. OMXS30.

Att spara i räntor av olika slag innebär att du tar en lägre risk, men att du samtidigt inte kan få samma potentiella avkastning som börsen över tid. Detta tycker jag man ska bära med sig.

 

Hur mycket av min portfölj är Lendify idag?

Idag har jag ca 5,6% av min totala portfölj investerat hos Lendify

 

Vilken länk kan jag använda om jag vill börja investera?

Använd med fördel den här länken om du vill registrera ditt konto hos Lendify

Då får både du och jag 500 kr extra då du kommit upp i 20.000 kr totalt investerat.

 

1.8 16 votes
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x