En av de vanligaste frågorna jag får är hur jag skapar mina mallar. Här tänkte jag dela med mig av min portföljmall som säkert 99% av er sett att jag lagt ut på Bloggen och Twitter i tid och otid. Det bästa av allt… den är gratis att använda 😉

Min Portföljmall

I Portföljmallen fyller du i ditt portföljvärde vid starten på varje ny månad. Det finns extra rader om du t.ex. vill göra som jag gjort och dela upp ditt portföljvärde för Avanza, Lendify, Tessin och liknande.

Själv brukar jag logga in på Avanza vid månadsskiftet för att se mitt portföljvärde och fylla i mallen samtidigt:

Diagrammet kommer visa dig utvecklingen av din portfölj över tid. Det här är något som du t.ex. inte idag kan se hos Avanza efter en diskussion med dem.

 

Inspiration

Ladda ner mallen gratis

Hjälp, har har inte Excel

Office 365 inkluderar bland annat Excel, Word och andra nyttiga program. Priset är ”enbart” 65 kr per månad. Själv kan jag tycka att det här är nog så prisvärt för den inbitne investeraren, speciellt med tanke på att Spotify kostar en hundring per månad. Du får även 1 TB med molnlagring; ruggigt bra!

Gratisalternativet är Libre Office. Jag har inte testat alla funktioner här och det kan finnas saker som måste fixas. Enligt rykten ska det dock fungera bra i tidigare mallar jag haft. 

Jag behöver hjälp

Det mesta du behöver veta finns i instruktionsfliken. Här har jag även inkluderat vanliga frågor som visar hur du själv kan justera mallen.

Mallen är inte riktigt som jag tänkt mig

Mallen ska ses som en grund för dig att bygga vidare på. Du kan i den undersöka hur jag gjort vissa saker och själv bygga vidare med dina egna idéer efter dina önskemål

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x