Jag har ett samarbete med Lendify och det här inlägget ingår i samarbetet. Alla åsikter är dock mina egna utifrån mina egna erfarenheter.

Igår var det tydligen lösgodisets dag (eller lösviktsgodisets dag om man nu vill uttrycka det så). Själv ser jag mer fram till fredag då det är kaffets dag, en av mina favoritdagar!

Hursomhelst kanske vi firade lösgodisets dag på olika sätt. Vissa kanske passade på att köpa lite mer Cloetta aktier medan andra helt enkel tog en dag ledigt från ekorrhjulet med en påse välförtjänt snask, allt för att slippa löpbandet.

Själv passade jag på att fira dagen genom att plocka in lite annat godis i portföljen. Det gjorde jag genom att äntligen starta upp mitt Lendify-konto.

 

Kort om Lendify

Nu är jag fortfarande väldigt grön beträffande Lendify och har mycket kvar att lära. För att förklara det på bästa sätt skulle jag dock säga såhär:

Lendify är ett sätt för dig att agera din egna bank. Det gör du genom att låna ut pengar till lånetagare och genom detta erhålla en ränta, precis som en vanlig bank. Avkastningen kan återinvesteras i nya lån för att på så vis erhålla en ränta-på-ränta effekt.

 

Nästan för enkelt

Själv fick jag en inbjudningslänk via FarbrorFri. Via länken kunde jag lätt registrera mig och när jag sedan investerat 5000 kr i olika lån erhåller vi både en bonus. Klockrent värvningssystem tycker jag.

Det var i alla fall otroligt enkelt enligt min mening och deras webb är verkligen utformad på ett fenomenalt sätt. Något som gjorde mig ännu gladare var att det även fanns möjlighet till direktinsättning från min bank, likt den funktion som finns hos Avanza.

Igår ”Swishade” jag över 5000 kr till Lendify-portföljen, vilket får bli startskottet på min resa. Vart dessa pengar kommer ifrån tänkte jag ta i ett senare inlägg men kan garantera att jag inte rånat någon bank…

 

Mina regler

Själv har jag tänkt sätta upp följande regler hos Lendify. Med tiden kommer nog dessa växa men jag börjar såhär:

  • Andelen lån får max vara 8% av portföljens totala värde. Just nu ligger den på 1,4%
  • Sprid risken mellan olika lån.
  • Återinvestera räntan hos Lendify.
  • Max del av totala portföljen hos Lendify 8% 8%

Jag kommer successivt följa upp min resa hos Lendify och skriva mer information kring deras tjänster. Förhoppningsvis kommer jag hinna med åtminstone 1 uppdatering varje månad.

Läs mer om Lendify här:

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x