Det var inte länge sedan som jag satta mina första kronor i arbete hos Kameo. Faktum är att jag redan nu ser hur ränta sakta men säkert börjat trilla in på mitt konto tillsammans med den amortering som låntagaren gör.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. 

Konceptet Kameo

Själva konceptet med Kameo och s.k. crowdlending or rätt lätt att förstå. Det innebär att företag lånar pengar av oss privatpersoner och andra företag i stället för av banken. 

Hos Kameo kan du välja att låna ut så lite som 500 kr vid varje enskilt lån och det här är definitivt en stor fördel när det kommer till riskspridning för oss som inte har allt för stort kapital.

Exempelvis kan du välja att låna ut 500 kr till en fastighetsutvecklare i Bromma samtidigt som du väljer att låna ut ytterligare 500 kr till ett bolag som ska förbereda infrastrukturen till ett nytt bostadsområde.

Som jag nämnt tidigare så är jag fast besluten om att ALLA kan spara 500 kr varje månad oavsett om man tycker att lönen aldrig räcker till från en månad till en annan. Därigenom kan också alla börja sitt sparande hos Kameo. 

 

Jag brukar ibland surfa in på Aktuella lån hos Kameo för att se vilka projekt som finns tillgängliga just nu.

Se din ränta hos Kameo

En ny upptäckt som jag gjort är att du direkt via Kameos plattform kan se hur mycket ränta du fått månad för månad. Nu när det närmar sig slutet på maj så är det snart dags för nya kronor att trilla in. 

Gör såhär:

 1. Klicka på Kontobesked

2. Gå in på fliken “Ränteinkomster”. Där ser du alla dina nuvarande projekt, din direktavkastning samt även den ränta som är återbetald och när.

Något som man bör känna till är att skatten inte dras automatiskt. Däremot ser Kameo till att rapportera in till skatteverket och detta kommer förtryckt på din deklaration när det är dags att deklarera.

Självklart hade jag önskat någon typ av Investeringssparkonto där skatten kan dras som en sorts schablon varje år, men jag förstår att det blir svårt med den här typen av upplägg.

En annan sak som jag också hade önskat vore en typ av graf där jag kan se avkastningen växa med tiden. Sådana enkla saker tycker jag faktiskt är motiverande. Det här kommer säkert att erbjudas i framtiden!

En tredje sak som jag verkligen hade önskat fanns är direktinsättning så att jag enklare kan sätta in pengar till mitt konto hos Kameo och slippa det här med OCR nummer

En miss från min sida

I ett tidigare inlägg skrev jag om hur du kan utnyttja Kameos fina aviseringsfunktion för att skräddarsy när du ska få uppdateringar kring nya projekt. 

Efter ett tag när jag inte fått något mail funderade jag varför det aldrig kommer ut något nytt projekt. När jag då kikade i skräpposten så insåg jag att allt kommit dit i stället.

Ett tips är därför att kika i skräpposten för att säkerställa att ni inte möter på samma bekymmer.

 

Summering

Även om jag inte har allt för lång historik med Kameo så tycker jag att de hitintills visat ett seriöst och trovärdigt intryck för mig som investerare. De är alltid snabba på att svara på mina frågor och det känns verkligen som att jag som investerare inte tas för given.

Nu i skrivandets stund ser jag att det trillade in 2 mail om nya projekt som jag ska titta närmre på. Då jag sparat några tusenlappar i Kameo varje månad så finns det faktiskt en del likvida medel att börja investera här.

Kameo passar bra för mig som är en rätt defensiv investerare som har tiden på min sida.