Jag blir ständigt mer och mer överraskad kring vilka fiffiga funktioner som finns att tillgå hos crowdfunding-plattformen Kameo. Nu senast har jag hittat en unik notifieringsfunktion som kan hjälpa dig att aldrig missa projekt som passar just dig.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Kameo. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Kameo inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Igår blev jag väldigt sugen på att investera lite i ett nytt Kameo projekt. Tyvärr var det redan fulltecknat och jag har märkt att många intressanta projekt blir fulltecknade fort.

Varje månad väljer jag att flytta över 1000-2000 kr till ett separat sparkonto hos Avanza där jag kan plocka ut pengarna när som helst. Om det dyker upp ett spännande projekt så ligger pengarna där redo att göra sin plikt i pengamaskinen.

Räntan på det här kontot är väldigt liten, men syftet är som sagt enbart att förvara pengarna där tills vidare.

 

Tips på en bra funktion

Det bästa är att minsta investeringen i projekten är 500 kr. En så låg investeringssumma gör att majoriteten av oss faktiskt kan få ta del av kakan. Själv är jag främst intresserad av fastighetsprojekt då jag är mest bekväm med dessa, men Kameo erbjuder många andra typer av lån.

Nu har jag hittat en inställning som gör att jag ökar mina chanser att välja rätt projekt i tid…

Via deras trevliga aviseringsfunktion kan du själv bestämma vilka typer av notifieringar du vill ha. I bilden nedan ser ni hur jag gjort mina inställningar:

 

Än så länge är jag en rejäl nybörjare på Kameo. Med tiden hoppas jag däremot kunna visa att investeringarna burit bra frukt – om Kameo fortsätter att överraska mig positivt d.v.s.

Ytterligare en sak som jag upptäckt är fördelen med den här plattformen är att det inte tas ut någon avgift, varken när du går in i ett lån eller när ett lån slutförs. Det är grymt!

Via Kameos portal kan du lättsamt se vilka projekt som finns tillgängliga just nu att investera i.

Jag vet också att några av mina läsare är desto mer erfarna än vad jag är inom området och självklart gillar jag att höra era åsikter.

 

 

Tips om ytterligare trevlig funktionalitet

Nyligen har Kameo också lanserat en spännande funktion för att se statistik kring både det ena och det andra. Den här statistiken hittar du under ”Aktuella lån”

Det du kan göra här är att bläddra mellan olika år för att jämföra statistiken. Något jag själv tycker är intressant är att se hur många lån som återbetalats från år till år och vad snitträntan varit.

Du kan också se vad snitträntan varit mellan de olika riskklasserna. Själv tar jag gärna lite mindre risk och får lite mindre avkastning – det har fungerat bra tidigare.

Kameo vill dessutom vara transparenta mot oss investerare och väljer att här redovisa vilka lån som blivit försenade eller helt uteblivit. Det ger förtroende och respekt tycker jag.

  

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x