Jag har fått möjligheten att svara på en del frågor via Tessin och tänkte ta och publicera mina svar på bloggen. Många av er har funderat på det här alternativa investeringsalternativet och kanske får du några goda råd eller tips via det här inlägget.

 

 

*Det här inlägget ingår i ett samarbete med Tessin.se*

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare. Skillnaden är om du investerar i en låneportfölj där ränta kan trilla in flera gånger under året.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

t

Hur kom du i kontakt med Tessin?

Första gången som jag hörde talas om Tessin var när jag var ny på börsen och var flitig läsare av de bloggar som då fanns där ute. Jag kom i kontakt med Tessin via bloggaren Västkustinvesteraren och efteråt beslutade mig att för att själv söka kontakt med bolaget.

t

Vad är din upplevelse av Tessin hitintills?

Det jag skulle vilja trycka extra på här är att jag fått en väldigt god personlig kontakt med många som arbetar hos Tessin. Just den här detaljen är väldigt viktig för mig och gör att jag själv får förtroende för bolaget i fråga.

Tessin har varit flitiga på att svara på mina frågor och deras plattform är enkel att använda för alla. Vissa funktioner som Tessin nu har önskar jag fanns när jag började investera. Exempelvis den samlade frågefliken för varje projekt där investerarnas frågor och ledningens svar publiceras

 

t

Vad tittar du först på innan du investerar i ett fastighetsprojekt?

Min absolut första filtrering är nog att jag vill undvika att investera i förhoppningsprojekt. Med det menar jag att jag hellre tar lite mer säkerhet och mindre avkastning.

Själv försöker jag undvika lyxprojekt och projekt som inte rör rena fastigheter. Är ett projekt tråkigt och vanligt känns det som ett gott första tecken för mig. Jag försöker fundera på hur troligt det själv är att jag skulle kunna tänka mig att bo där i förhållande till det pris jag betalar.

Något jag tittar på tidigt är också vilken säkerhet som finns i projektet, t.ex. fastighetspant.

 

t

I vilken utsträckning har du investerat Tessin?

Sedan tidigare har jag ett avslutat projekt som gav en riktigt god avkastning. Just det projektet handlade om studentbostäder i Linköping och där tyckte jag att både säkerheten och ledningen såg pålitlig ut.

Efter det har jag investerat i 2 ytterligare projekt, varav ett nyligen gav ett riktigt fint tillskott i portföljen.

Totalt investerat kapital idag är 60.000 kr. Ni som är intresserade kan alltid följa mina projekt via Tessin portföljen.

 

t

Berätta lite mer om din investeringsstrategi

I grund och botten är jag utdelningsinvesterare. Jag fokuserar på bolag som jag tror kan öka sina vinster kommande år och som samtidigt är generösa att dela ut en lagom stor del till oss investerare. Jag letar efter bolag som känns attraktiva för tillfället men som samtidigt har bra historik.

Crowdfunding är ett sätt för mig att sprida risken ytterligare. Vi har många gånger hört att du inte ska lägga alla ägg i samma korg. Det håller jag med om till 100%. Samtidigt tycker jag att man kan sprida risken mellan aktörer som bär korgen med ägg. Tessin är en sådan äggbärare.

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x