Sedan starten på mitt bloggande har jag varit flitig investerare i Tessin där jag gått in i olika fastighetsprojekt. En nackdel som jag vet många upplevt är att det krävs rätt mycket kapital för att ansluta som investerare.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Den minsta investeringssumman är oftast 50.000 kr i nya projekt. Detta var också summan i det allra första projektet jag gick med i och som nu är avslutat. 50.000 kr är däremot inte lite för en småsparare och vi bör inse att allt är relativt. Trots det väljer somliga att investera över minsta summan om de hittar ett intressant och pålitligt projekt.

Nu har jag sett att det dykt upp fler och fler fastighetsprojekt där minsta summan är 10.000 kr, vilket jag tycker känns lovande. Då finns det möjlighet för fler att gå med och få ta del av den framtida avkastning. Normalt sett så ligger avkastningen på 9-10%.Du skattar 30% på avkastningen.

Dessa projekt med mindre summa verkar vara ännu mer intressanta och blir snabbt fulltecknade. Exempelvis restes allt kapital på mitt senaste 10.000 kr projekt på mindre än en vecka.

 

Du blir inte bunden

Om jag har pengar att investera så brukar jag sätta span och kika om det kommer ut ett projekt som jag kan tänkas vara intresserad av. Hittar jag ett sådant så reserverar jag mitt kapital.

Viktigt att tänka på är att du här inte blir bunden till investeringen. Du får då ett investeringsmemorandum som beskriver projektet i detalj. Tycker du att det fortfarande ser intressant ut väljer du att signera avtalet. Efter det för du över summan till ägaren och så är du med på resan.

Jag vet att det är ett projekt där jag reserverat kapital i men där jag sedan ångrat mig och backat ur. Själv tycker jag att det är viktigt att läsa igenom memorandumet och få en god magkänsla av projektet.

 

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

1
0
Kommentera gärna :)x
()
x