För en liten tid sedan gick jag med i ett nytt projekt hos Tessin. Det här blir totalt sett det tredje projektet jag är med i och just nu pågår 2 bostadsprojekt i min portfölj. 

 

Låg lägsta investering

Varje månad ser jag till att spara ca 1 500 kr till Tessin genom att föra över dessa till ett lågräntekonto utan bindningstid. På så vis finns pengarna redo att investera när det väl dyker upp ett lämpligt projekt.

Den här gången hade jag tänkt att testa min lycka via Lantligt boende utanför Stockholm med 10% i årlig avkastning.

Det här är ett rätt speciellt projekt då minsta investeringssumman enbart är 10 000 kr. Tidigare har jag sett projekt där minsta summan varit 20 000 kr, men aldrig 10 000 kr. Den vanligaste summan är 50 000 kr och I snitt väljer investerarna hos Tessin att investera 100 000 kr per gång.

Jag har än så länge enbart valt den minsta investeringssumman då det fortfarande rör sig om mycket pengar för min egen del och för att jag vill sprida risken i många projekt.

 

Projektet

Just det här projektet handlar om att upprätta 31 stycken bostadsrätter i Stockholms skärgård. Jag har enbart sett Stockholms skärgård från håll, men så vitt jag kan bedöma ser det ut som en väldigt trevlig plats att bo och vistas på.

Det jag gillar med just det här projektet är att det är uppdelat i 2 etapper. Etapp 1 är redan färdigställt och inflyttat och etapp 2 har påbörjats. Här är redan 23 av 31 enhter sålda. Som jag ser det verkar det finnas ett stort intresse.

Projektet blev fulltecknat rätt snabbt och som vanligt gäller det att vara lite kvick med att reservera sina andelar. Jag är glad att jag fick tilldelning och pengarna är redan betalda till projektägaren. Nu är det bara att följa med projektet och se hur det fortskrider.

En risk jag själv ser är att projektägaren (Skärgårdsvillan Bygg AB) är rätt nya och grundades år 2016.Samtidigt skulle jag kunna tänka mig att det är få projektägare med riktigt gamla anor som väljer att resa kapital via Tessin. Tycker dock att projektägarna verkar engagerade och ambitiösa med bra driv.

Min åsikt är fortfarande att Tessin är en intressant tjänst som verkligen gör det lätt för oss att investera i fastigheter som under alla tider varit ett långsiktigt och bra investeringsalternativ.


 

Såhär ser min portfölj hos Tessin ut just nu:

 

Vad är Tessin?

Via Tessin kan du som privatperson enkelt investera i spännande fastighetsprojekt och få avkastning (ränta) på din investering. Fastighetsinvesteringar har historiskt sett varit ett prima alternativ att bygga en förmögenhet på.

Du väljer själv projekt via Tessins site, investerar dina pengar, och får sedan en årlig avkastning på ditt investerade belopp. När projektet är färdigt (normal löptid 1 år) betalas ditt insatta belopp + ränta ut till dig som investerare. Skillnaden är om du investerar i en låneportfölj där ränta kan trilla in flera gånger under året.

Tessin fungerar som en mellanhand mellan oss investerare och fastighetsutvecklarna och möjliggör denna typ av investering som tidigare varit svår för oss privatpersoner att ingå i utan tillräckligt med kapital.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Tessin. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Tessin inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen

Tänk på att aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x