Oroligheten och ovissheten rörande börsen verkar bara växa sig starkare och starkare. I dessa tider känns det faktiskt bra att ha en liten stötdämpare i portföljen vid namn Lendify. Alla kan vi förbättras, och här är något jag skulle önska fanns hos Lendify.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Just nu ser min fördelning av Lendify kontra hela min aktieportfölj ut enligt följande:

%

Fördelning Lendify

Det här är alltså ingen stor del av den totala godispåsen. Samtidigt har jag teorin om att börsen på sikt kommer att ge större potential än Lendify. Att däremot sprida risken bland olika aktörer är något jag talat positivt om tidigare.

 

Förbättringsförslaget

Har du som jag valt att köra autoinvestkonto hos Lendify? Visste du då att du kan se mer kring de lån där dina pengar blir placerade? Allt du behöver göra är att gå in via Alla Kontohändelser och trycka på lånets id:

 

Här får du väldigt intressant information som bland annat vad lånet tänkt användas till samt vad det är för Klass (något som beskriver risken).

Samtidigt skulle jag gärna här vilja ha ännu mer information. Via Avanzapodden avsnitt 22 fick vi reda på att investerare som valt Manuell Investering får mer information om själva låntagaren. Däribland ålder och inkomst. Allt för att du själv ska kunna cherry pick:a lånen på bästa sätt.

Varför skulle det här då vara intressant i ett Autoinvest då valen av lån ligger helt hos Lendify? För nyfikenhetens skull givetvis! 🙂

Det är ju inte så att jag ägnar hela dagar åt att trycka in mig på lån för att se vad människor tänkt göra med pengarna, men det finns ändå något slags värde i att försöka förstå mer kring vad man investerar i och hos vem. Kanske kan vi dra någon lärdom om just det här lånet drabbas av en kreditförlust (utebliven betalning från låntagaren).

Frågade Lendify om detta och fick det här svaret:

I dagsläget är det inte möjligt att se denna information när lånet har betalats ut, utan endast då det ligger uppe för finansiering. Vi kommer däremot att se över möjligheten att visa denna information även när lånet är utbetalt. Det viktiga att minnas då (om vi får igenom att få visa det i efterhand) är att informationen är den information som inhämtades då kreditbedömningen skedde, vilket innebär att uppgifterna kan ha förändrats sedan dess.

 

Det som känns mest spännande är kanske inte svaret i sig utan just det faktum att Lendify tycks sträva efter att hela tiden göra förbättringar. Samtidigt ska de ha cred för att de verkligen svarar så pass snabbt och effektivt till en liten investerare som jag själv. Hatten av!

Jag har väldigt stora förväntningar på Lendify och vart detta alternativ kommer att ge i framtiden.

Som vanligt kan du få 500 kr extra i kapital när du investerat 20.000 kr hos Lendify. Använd då min länk: lendify.se/ktm

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x