Jag har ett samarbete tillsammans med Lendify, vilket innebär att jag erhåller en slant för att skriva om deras tjänster. Alla åsikter du läser är dock mina egna och skulle jag inse att Lendify inte är något för mig avslutar jag mitt samarbete och meddelar detta via bloggen.

Fick tidigare besked om att jag erhållit 40 kr i avkastning från Lendify som jag nyligen gått in helhjärtat i. Trots att det bara rör som om 2 tjugolappar så inser jag snabbt att avkastningen framöver kommer att bli rejält mycket bättre.

Lendify är plattformen där du enkelt kan låna ut pengar till låntagare och på så vi erhålla räntan som dessa betalar. Kalla det omoraliskt om ni så vill, men faktum är att fet funkar och det funkar riktigt bra. Lendify erbjuder också förmånlig ränta på sina lån och har inga ”oåckerlån

Kikade på mitt årsbesked från 2017 och insåg att jag faktiskt skrapat ihop 40 kr i avkastning efter skatten som dragits. Inte fy skam, med tanke på att jag körde igång mitt sparande långsamt så sent som i oktober förra året.

Roligt att se framtida avkastning

Igår satte jag in 2 nya tusenlappar som kommer att springa mil och åter mil för att jobba ihop avkastning till min portfölj. Som jag skrev tidigare går mitt sparande ut på att sätta in 2000 kr till Lendify, 2000 kr till Tessin, och sedan resten till Avanza.

Tycker att det är riktigt roligt att du ser avkastningen direkt på Lendify’s site och hur grafen stigit med tiden. Förhoppningen är att ränta på ränta effekten tar fart framöver och genererar ett rejält kassaflöde.

För många kan 2000 kr i månaden kännas mycket, men tänk då på att du kan sätta in i princip vilket belopp du vill. Testade exempelvis att sätta in enbart 50 kr direkt till mitt autoinvestkonto och det funkade toppen. Vart den lägsta gränsen går vet jag inte. Det kanske t.o.m. går att sätta över 10 kr per månad.

Jag har valt autoinvestkonto då jag vill lägga så lite tid som möjligt på att jämföra lån själv och har därigenom överlåtit detta helt åt Lendify. Du kan läsa mer om skillnaden mellan Autoinvest och Manuell investering här. Vidare planerar jag att byta min 5 års-plan mot en 10 års-plan

Mina egna regler kring Lendify ser ut såhär:

Mina regler

Själv har jag tänkt sätta upp följande regler hos Lendify. Med tiden kommer nog dessa växa men jag börjar såhär:

  • Andelen lån får max vara 8% av portföljens totala värde. Just nu ligger den på 3,4%
  • Sprid risken mellan olika lån – sköts automatiskt med Autoinvest
  • Återinvestera räntan hos Lendify – sköts också per automatik.

 

Inbjudningslänk

Om ni är sugna på att testa Lendify kan ni med fördel använda min inbjudningslänk. Då får du 500 kr den dagen du lyckats investera 10.000 kr. Jag har redan fått mina 500 kr via en länk från Farbror fri.

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x