Under de senaste dagarna har jag handlat lite innan och efter rapporter. Tänkte bara kort redogöra för hur jag tänker här och nu.

Som ni vet är jag ingen Swing-trader eller day-trader utan kör mer på en klassisk buy-and-hold i bolag som visat på kvalité och utdelningsförmåga.

 

Swedbank

Swedbank rapporterade idag och vid första anblick såg det bra ut. Rörelseresultatet blev 6,6 miljarder kronor och det var 9% bättre än marknadens snittprognos. Det här var också 4% bättre än samma period förra året. Helt Ok!

Dessutom var antalet kreditförluster lägre än väntat.

Det som dock tynger och det som troligtvis är en anledning till varför Swedbank backar idag är Kostnadsutvecklingen. Kostnaderna väntas bli runt 18 miljarder och banken har sagt att man har som mål att ligga under 17 miljarder. Här delgav man att digitaliseringen kostat lite mer än väntat.

Något som är tråkigt är ju att tidigare VD Birgitte var ute och påpekade att Swedbank inte hade några problem med penningtvätten i Baltikum när andra banker började granskas. Sedan kom sändningen från Uppdrag granskning och allt förändrades…

Nu sparkade man ut Birgitte snabbt och enkelt och visar på att man kan göra åtgärder på kort tid. Det gillar jag. Swedbank har ju visat sig vara en av de banker med högst kvalité på sista åren så därför har jag utnyttjat reaktionen.

Tills dess att alla frågetecken kring Baltikum är utrett så handlas Swedbank till en rabatt jämfört med konkurrenter.

 

Kindred

Kindred kom ju in med sin rapport igår och bommade rejält då resultatet efter skatt halverades mot samma period i fjol.

”Rekord i aktiva kunder, men som förväntat blev kvartalsvinsten märkbart påverkad av den nya lokala licensen i Sverige”, skriver Kindreds vd Henrik Tjärnström i rapporten.

Jag valde Kindred inom spelsektorn då jag tror på deras diversifierade portfölj. De har mycket sports och alltså inte bara kasinospel samt att man bedriver verksamhet inom många länder.

 

Utdelningstrenden har varit fin och trots att man sänkte utdelningen till 5,9 kr/aktie så får man kika på hur mycket man faktiskt höjde förra året och se på trenden som helhet:

Jag köpte rätt mycket Kindred igår och idag. En vanlig fråga jag får är ifall man bör äga Kindred i sin ISK eller KF. Då det inte förkommer någon källskatt hos Kindred så föreslår jag ISK.

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x