Ni som följt mig ett tag vet med all säkerhet att det inte hör till det vanliga att jag säljer aktier. Igår bröt jag dock från mitt normala beteende.

Såhär såg gårdagens transaktioner ut:

 

Men innan du nu sätter kaffet i vrångstrupen då du ser att jag sålt både Starbucks och Johnson & Johnson så tänkte jag förklara mitt val lite…

 

Först och främst kan jag glädja dig med att jag inte sålt allt. Mina säljposter ovanför representerar kanske 4000 kr i vardera bolag. Att sälja allt skulle jag verkligen inte vara en lätt sak för mig att göra.

Anledningen är att jag köpte på mig rätt rejält av dessa 2 bolag när det var tuffare tider nyligen. Nu har kurserna fullkomligt gått upp i himlen och tillsammans med en stark dollar mot SEK:en gör det att bolagen väger väldigt tungt i min portfölj.

För den intresserade kan jag meddela att Johnson & Johnson fortfarande är mitt största innehav ÄVEN efter gårdagens sälj.

Jag gjorde det alltså mer för att fördela om portföljen lite och inte egentligen för att plocka hem en tillfällig vinst. För egentligen har jag ingen aning om kursen kommer fortsätta uppåt efter detta.

 

Johnson & Johnson i byrålådan?

Jag fick nyligen frågan om jag tycker att det är en dum idé att plocka in Johnson & Johnson på den här nivån. Nej, det tycker jag inte. Huvudsaken är att du tänker långsiktigt så tror jag att det kan vara ett bra köp.

När jag först köpte in mig i bolaget stod kursen i ATH (All time high) och fram till dagens datum har det varit en fantastisk resa. Kursmässigt som utdelningsmässigt. Jag har köpt på mig extra när kursen fått en liten stöt nedåt, och det har verkligen lönat sig. Tyvärr händer det inte allt för ofta i JnJ.

Jag tycker egentligen inte om ordspråket ”Att köpa aktier och stoppa dem i byrålådan”. Det är nog alltid värt att utvärdera om bolaget platsar i din egna portfölj. Däremot skulle nog JnJ vara det bolag som kvalar bäst in att verkligen stoppa i en byrålåda för sedan plocka fram efter 10 år och bli förvånad över vad som hänt.

Bolaget har höjt utdelningen i 56 år i rad och sedan 1988 har man haft en organisk utdelningstillväxt på i genomsnitt 12% per år. Det är fina grejor det!

Min utländska portfölj just nu

 

 

 

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x