Disney har verkligen boostat portföljutvecklingen på sista tiden. När jag senast köpte aktier i bolaget stod kursen i $98 och igår stod kursen i $118. Vid det här läget passade jag på att ta hem lite vinst.

Walt Disney hos Avanza

Men ni som äger bolaget behöver inte vara rädda för att jag tidigare pratat gott om det och nu säljer. För jag säljer inte allt. Jag gjorde mig av med kanske 1/4 och fortfarande finns det 16.000 kr investerat i det här underbara bolaget.

 

Disney+ känns spännande

Disney+ kommer att bli Disneys egna streamingtjänst och man har gått ut med att tjänsten ska fokusera på hög kvalité i stället för hög kvantitet som t.ex. Netflix och många andra tjänster. Inte för att Netflix håller låg kvalité, men där finns ett mycket stort utbud.

Som ni vet skrev jag för länge sedan om att Disney upphört sitt samarbete med Netflix för att starta igång sin egna tjänst och det här tror man kommer dra hårt 2019. Har läst en hel del artiklar där det slängs siffror hit och dit och där person x förklarar att bolaget är på tok för lågt värderat just nu.

Så kan det mycket väl vara, och visst låter Disney+ spännande. För mig finns det däremot andra bolag som jag tycker känns attraktiva nu. Boston Pizza är ett av dessa och här är jag sugen på att köpa mer. Därigenom fick en del av Disney åka tillbaka som likvider igår kl 14:30 när börsen öppnade.

 

Inte det ultimata utdelningsbolaget

Trots att Disney är ett helt okej bolag för en utdelningsinvesterare så finns det nog bra mycket bättre case om du vill leva på dina utdelningar. Direktavkastningen ligger enbart på 1,42% och utdelningstillväxten och utdelningstillväxten är inte överdrivet spektakulär. Senast höjde bolaget utdelningen med 3,7%

Det kan jämföras med Johnson & Johnson (JnJ) som har 2,48% i direktavkastning och över 6% i utdelningstillväxt de senaste 5 åren. Dessutom har JnJ höjt utdelningen avsevärt många fler år än Disney.

Med det sagt har Disney enbart en utdelningsandel som just nu ligger på 22%. Det gör att bolaget har mycket krut över att själv investera i spännande saker, som Disney+ t.ex. Jag har i alla fall gjort det här valet och vi får se hur pass bra det kommer att arta sig.

 

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x