Vi är halvvägs in i mars månad men redan nu är kassan med likvida medel tömd i spåren av att bankerna ute i världen gått på pumpen. Här är vad jag handlar mest.

Min strategi har egentligen sett likadan ut allt sedan 2017:

  • Se till att spara det som blev kvar av lönen när månaden når sitt slut.
  • Under kommande månad investeras sparandet och målet är att allt ska vara investerat när nästa lön trillar in.

Jag har inte gjort det krångligare än så och för mig har det funkat klockrent. För att prata klarspråk så har jag aldrig haft någon krigskassa.

Igår var OMXS30 ner lite drygt 4% och längst ner i botten hittar vi Nordea och H&M. Den fina uppgång vi sett i början av året är snart utraderad:

 

För egen del har veckan inneburit ca -100 000 i portföljvärde. En hyfsat hård smäll, men inget som egentligen påverkar mig. Mitt tips är att inte sälja något här och nu utan bara hålla i och köpa för det du kan undvara efter all purjolök är inköpt (hoppas att ni inte köper purjolök. Ni som vet, ni vet).

Med det sagt så går det alltid att se över dina innehav och byta ut något trots skakiga marknad. Jag skulle nästan påstå att det kan vara extra viktigt att tänka på det nu då marknaden inte tänker rationellt i tider då alla ska ut genom dörren. Troligtvis kan du hitta fina lägen.

 

Här är mina köp under mars månad

Bolag Total köpsumma
Handelsbanken A 3770
Svolder B 2233
EQT 2166
Intrum 1564
Nordic Waterproofing Holding 1558
Latour B 1303
Investor B 1228
Tele2 B 1163
Axfood 998
Cibus Nordic Real Estate 977
Volvo B 844
JM 827
Industrivärden C 581
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B 579
Kindred Group 565
Atlas Copco B 548
Ework Group 457

 

Handelsbanken – jag tror att Handelsbankens utdelningsförmåga och utdelningstillväxt kommer vara mycket starkare än på väldigt länge kommande åren. Det trots att bankvärlden skakat rejält där ute.

Men handelsbanken är en ”tråk-bank” och ingen kryptobank. Det enda jag är orolig över är att folk väljer att flytta sitt sparande till aktörer som ger betydligt högre sparränta. Även kostnaderna gör mig något orolig men det är väl ett problem banken alltid haft.

Tänk på att byta aktie om du äger fel.

EQT – det stormar rejält i EQT och speciellt efter spekulation kring kopplingen mot SVB. Bolaget själva säger följande:

”EQT har ingen direkt exponering mot Silicon Valley Bank. Ett fåtal portföljbolag har dock viss exponering genom sina traditionella bankrelationer med Silicon Valley Bank.”

EQT blev en av de mest köpta aktierna i fredags hos Nordnet

Tele2 – Jag har gjort min analys av Tele2 och egentligen är det inget som ändrats sedan dess. Det här är en fin högutdelare att ha i portföljen där potential för stigande kurs också finns.

Svolder – Själv köper jag alltid Svolder när det dippar. Senast rapporterade Svolder sämre än väntat då många av deras underliggande bolag fått ta hårda smällar. Deras senaste investering i Arjo tror jag stenhårt på.

 

Är det något av ovanstående bolag som du också köper?

Ha en kalasbra dag förresten. Här har vi -1 grad och solen skiner som aldrig förr. Årets vackraste dag 🙂

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x