Många av ESG vinnarna har kommit ner en hyfsad bit nu när hypen släppt något. Själv passar jag på att köpa mer i månadsutdelaren som idag ger 4,65% i direktavkastning.

Köptrycket 2020 för bolag som uppfyller miljöaspekter har alltid förvånat mig. Visst inser jag vikten av detta, likt Ilija pratade om i senaste intervjun, men världen har blivit lite väl galen och det verkar som att vi kan betala vilket pris som helst för ESG.

TransAlta Renewable är ett bolag som jag ändå tycker känns köpvärt på dessa nivåer och det här är en av mina mest stabila utdelare i portföljen. Kursen är ner 22% sedan toppen.

Det här är det bolag i Kanada som genererar mest vindkraft och har även en av hela Nordamerikas största vindkraftportföljer totalt sett. 50% av bolaget är vindkraft, 43% naturgas samt att du får lite annat smått och gott som batteriverksamhet och solpaneler.

Även om naturgasen inte riktigt ingår inom ESG facket så bidrar denna till mycket mindre föroreningar än t.ex. kol. Det finns givetvis många liknande bolag inom området, bland annat:

  • Brookfield Renewable Partners LP (BEP)
  • NextEra Energy Inc (NEE)
  • Atlantica Sustainable Infrastructure PLC (AY)
  • Canadian Solar Inc (CSIQ)

Av dessa så tycker jag ändå TransAlta är mest intressant. Varför jag gillar bolaget kan du läsa i mitt huvudinlägg som jag nyligen uppdaterat:

TransAlta Renewables – stabil månadsutdelare

 

3.7 7 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x