Fick idag ett nytt mail från Avanza där ett kurslarm aktiverats. Den här gången var det Fast. Balder pref  som larmade på kursen 320 kr.

 

Vad är ett kurslarm?

Kurslarm är en lättanvänlig och praktiskt funktion som erbjuds via Avanza. Du kan när som helst spana in ett bolag och sätta en riktkurs på när du vill att Avanza ska upplysa dig om att kursen är uppnådd. Det finns både möjlighet att välja att du ska få en notis om kursen går över eller under en viss nivå. Själv har jag bara använt tjänsten för att upplysas om när kursen understiger en nivå.

Du hittar knappen i Köp-och-sälj-bannern ovanför kursgrafen:

screenshot_4

När du sätter ett larm kan du även välja möjligheten att bli aviserad via SMS, dock bör det noteras att det kostar en slant. Att få notifieringar via mail är helt kostnadsfritt.

Har flera gånger funnit att funktionen är användbar, speciellt för att få snabba besked om kursnedgångar. Många av mina larm slog exempelvis ut när Trump gick och vann valet, och då var det bara köp som gällde.

När du väl får notifieringen kan du återigen utvärdera och fundera på om det är värt att köpa eller inte. Fantastiskt bra!

 

Varför använder du inte tjänsten för sälj-notifieringar?

Jag arbetar inte så. Köper för att behålla och det känns helt lönlöst för mig att börja fundera kring vilken kurs ett bolag bör säljas på. Har jag funderingar på att helt göra mig av med ett bolag så skulle det vara ett alternativ men i sådana fall säljer jag nog direkt.

 

Blir det köp av Balder?

screenshot_1

Jajemensan! Blev 2 st nya aktier då jag anser kursen vara så attraktiv nu. Det tål ju att resoneras kring om kursen kommer fortsätta ner och rean blir ännu större nu då vi har sett räntorna röra sig uppåt och fastighetsbranschen tappat en del. I sådana fall väljer jag helt enkelt att köpa mer såklart!

screenshot_2

 

Trevlig utdelning på er och fortsatt fantastisk onsdag! Nu ska herr KtM kila iväg och träna och sedan blir det glögg tills magen säger stopp.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x