I fredags var det en gyllene dag för spelbolaget Paradox. Aktie steg med 20% efter en galet bra rapport och just här och nu känns det som att inget eller ingen kan stoppa det här tåget. Samtidigt passar jag på att sälja

Värt att notera är att jag bara säljer av knappt hälften av mitt innehav. Paradox kan mycket väl växa sig in i den här höga värderingen genom att fortsätta prestera i toppklass. Däremot ska man veta att mycket kan hända i ett spelbolag och att vinsten för ett nyutgivet spel inte alls är given.

Nu har Paradox en enormt fin verksamhet när det kommer till att utveckla extra innehåll till sina spel, något som säkert kommer hjälpa dem hålla en stabil lönsamhet. Deras spela är helt klart fantastiska och enormt omtyckta där ute.

 

Utdelningen

Idag handlas också Paradox utan rätt till utdelning (x-dag). Säljer du idag får du alltså även ta del av utdelningen den 25:e maj. Om du köper så blir det ingen utdelning för dig i år.

Jag har just nu lagt in en säljorder på samma kurs som bolaget stängde på i fredags. Kursen tenderar ju att sjunka lika mycket som utdelningen under x-dagen (1 kr i detta fall), så antagligen går min order inte igenom. Men det ska bli spännande att se. Ser det som ett litet experiment.

EDIT 11:36! HAHA, detta gick ju väldigt bra. I samma ögonblick som min säljorder gick igenom så steg aktiekursen med 11%. Helt sjukt! Med andra ord hade jag inga som helst problem att få igenom mitt sälj på fredagens kurs

Direktavkastningen ligger idag på 0,6%. Köper du bolaget för att elda på din utdelningsmaskin så får du alltså elda på väldigt länge innan det blir en rejäl eld. I år hade bolaget en utdelningstillväxt på 0%, d.v.s. samma utdelning som föregående år.

 

 

Samma misstag 2 gånger?

Min resa i Paradox har helt klart varit fantastisk:

 

Som ni ser har jag tidigare sålt en stek i Paradox och sedan köpt igen till ett högre aktiepris. Nu är jag alltså på väg att göra samma misstag igen.

En anledning till att sälja skulle ju kunna vara att bolaget väger väldigt tungt i min portfölj då aktiekursen gått upp, men så är inte fallet. Paradox är inte ens på topp 10 bland mina största bolag.

Om Paradox fortsätter tugga i samma hjulspår och presentera fina rapporter så kommer nog de att växa in i den här värderingen. Så, troligtvis krävs det att jag gör samma misstag fler än 1 gång för att lära mig, frågan är väl bara om det räcker…

Det ska bli sjukt spännande att följa Paradox reda framöver och bolaget är fortfarande en av mina favoriter ute på den svenska marknaden.

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x